torsdag 9 mars 2017

Vad gör en psykolog

Mindler är en av sveriges största uppdragsgivare för psykologer med över 1psykologer. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling.


Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler.

Ta reda på hur Mindler fungerar. En psykolog arbetar med enskilda individer och med grupper i livets alla skeden. Det finns många olika inriktningar och arbetsställen för en psykolog. I en psykologisk behandling arbetar psykologen med att undersöka vilka viktiga omständigheter som lett till ditt mående.


Yrkesjakten Arbetsförmedlingen. Vi besöker Sabina som arbetar som psykolog på Arbetsförmedlingen och hon får berätta om yrket! PTP är förkortningen för praktisk tjänstgöring som psykolog.


För att få legitimation som psykolog krävs förutom avlagd psykologexamen praktisk tjänstgöring under en tid som motsvarar minst ett års heltidstjänstgöring.

Vad gör en psykolog , egentligen? Search in titles only. Du får själv bestämma vad du vill prata om. Ibland behöver man träffa en psykolog flera gånger på bestämda tider Då kan man ta upp allt som man tycker är viktigt. Det betyder att psykologen inte berättar för någon vad ni har talat om.


Sanningen är däremot att det råder brist på psykologer på många håll i landet och det är vanligt att man får vänta i månader innan man får träffa någon. Att träffa en psykolog online hos Mindler är därför ett alternativ för dig som inte får, kan eller vill träffa någon på en mottagning. Cirka en tredjedel av dessa driver även eget företag. En stor skillnad är att psykologen kan mera om neuropsykologi och problem som är relaterade till ADH Aspergers syndrom, autism och andra tillstånd som har att göra med nedsatt kognitiv funktion.


Beroende på vad problemet är, träffas man en till fyra gånger. Förutom din utbildning är dina viktigaste verktyg som psykolog du själv och din förmåga för att förstå och hjälpa andra. Psykologbedömning är ett brett begrepp.


Du kan arbeta inom allt från statliga myndigheter, kommuner och landsting till den privata. Hos oss arbetar över 1leg. Träffa någon helt utan väntetid eller remiss.


De flesta tänker på en klinisk psykolog när de hör ordet psykolog. I förra veckan grundades en ny förening för sådana som oss. Kontakta din arbetsförmedlare om du vill göra en arbetspsykologisk utredning.

Om din arbets-förmedlare tycker att det är en bra idé bokar han eller hon ett möte med en psykolog , som sedan beslutar om utredningen och genomför den till-sammans med dig. Det är inte alltid helt lätt att veta skillnaden på vad en psykolog , psykiatriker och psykoterapeut gör. Att få sakkunnig behandling blir en hjälp att bryta onda cirklar. Du behöver inte veta vad som är ”fel” för att ta kontakt med en professionell behandlare.


En legitimerad psykolog eller psykoterapeut kan i ett så kallat bedömningssamtal hjälpa dig att sätta ord på det som är svårt för dig. Det här med svartsjuka är något som är vanligt återkommande i relationen. Det oftast destruktivt men måste inte vara det.


Nyheterpratade med Anna Bennich Karlstedt , psykolog , för att reda ut vad svartsjuka är, om det är farligt för en relation och vad en kan göra åt sin svartsjuka. Utbildning till psykolog i Sverige är en högskoleutbildning på fem år och en efterföljande praktisk tjänstgöring (PTP) på ett år under handledning av legitimerad psykolog. Därefter kan en ansökan om legitimation göras. I Sverige är yrkestiteln psykolog skyddad inom hälso- och sjukvården och får endast användas av den som har. Har du någonsin undrat om psykologer har ångest?


Det har de – de är trots allt bara människor. Däremot är de ofta duktiga på att hantera sin psykiska ohälsa. Så vad gör de annorlunda? De accepterar att ångest är normalt. En vanlig reaktion på ångest är att intala sig själv att man inte borde ha ångest, att det är dumt.


Vi har under detta år en artikelserie som vi kallar ” Vad är? Här förklarar vi olika saker. Denna gång ska vi reda ut begreppen psykolog respektive psykoterapeut.


Skyddade titlar Det är inte vem som helst som får kalla sig psykolog eller psykoterapeut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg