tisdag 21 mars 2017

Bahamas resmål

Hos oss finns allt från charterresor till kortare cityresor. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Hitta billigaste resan här. Koppla av på semestern. Njut av mat och dryck.


Bahamas består av 7öar och ett trettiotal av dessa är bebodda.

New Providence med huvudstaden Nassau är den mest exploaterade av öarna, men trots detta är ön oerhört charmig. Besök ”Fish Fry” och ät goda fisk- och skaldjursrätter, eller promenera runt i Nassau stad och lär er mer om öns pirathistoria. Turkost vatten, värme året runt och milslånga stränder är något som lockar människor från alla världens hörn till denna karibiska ö. Det tropiska klimatet gör det till ett utmärkt resmål året runt för både sol, bad och äventyr. Norr om Grand Bahama ligger Tiger Beach. Det är vida känt för sitt klara och lugna vatten och anses bland professionella fotografer och filmare för att vara det bästa haj- resmålet i världen.


Här möter du tiger-, hammar-, citron-, sköterske- och karibisk revhaj. Har du turen på din sida kan det bli ännu fler arter.

Med pudervita sandstränder, spektakulära solnedgångar, värme året runt och exotiska gömställen är Bahamas den perfekta destinationen för en resa till paradiset! Rutten genom Kirgizistan, Tadzjikistan och Uzbekistan hamnar antagligen högst upp på listan eftersom att de har slopat visum vid inresa eller infört ett smidigare e-visum. Upplev Bahamas exotiska undervattensvärld genom att dyka, på nära håll på det välrenommerade Predator Lagoon-akvariet, eller genom en båttur mellan öarna.


Bahamas - Bahamas Dollar (BSD) Den bahamanska dollarns kurs är helt fast gentemot den amerikanska dollarn. Det innebär att BSD = USD. När den amerikanska dollarns värde gentemot kronan förändras gäller samma förändring för den bahamanska dollarn eftersom den följer USD-kursen exakt. På Bahamas går det inte att fira semester två gånger på samma sätt.


Med sina 7öar framstår Bahamas nästan som schizofrent: Är det ett resmål för familjen, ett gömställe för älskande, ett spelmecka, en kryssningsälskares självklara hamn eller shopparens dröm? Floridas södra kust ända bort till Kuba. Bahamas är en exotisk ögrupp med omkring 7stycken små öar.


Sanden är kritvit, vattnet helt klart och under ytan simmar färgglada fiskar. Här finns de bästa resguiderna, smartaste restipsen och inspirationen för din drömresa. Varje dag har Allt om Resor nya inspirerande reportage om härliga och spännande resmål , vackra bilder, senaste nytt inom resvärlden och massor av handfasta tips och råd för att göra din semester fulländad. Lyxa till det på Bahamas.


PLUS Bahamas känner de flesta av oss till – men något vanligt resmål för oss svenskar är det inte. Att välja en av Bahamas 7öar är inte lätt, men så länge som du undviker Nassau är jag rätt så säker på att du kommer att möta några av Karibiens vitaste stränder och en stor explosion av pasteller. Ett exotiskt drömresmål för dig som söker avkoppling och något utöver det vanliga.

Här är klimatet tropiskt med vita stränder, turkost hav och höga palmträ precis som ett exotiskt paradis. Sydost om USA ligger Bahamas som består av mer än 7öar och otaliga korallrev. Sightseeing i huvudstaden Nassau, shopping i Freeport eller solbad på de vita sandstränderna är några av huvudattraktionerna under en kryssning i Bahamas. Den privata ön Half Moon Cay har allt du behöver för en härlig dag vid havet. På ön St Martin procent.


Kuba, Mexiko, Panama och Dominikanska republiken lockar däremot med en prisnivå som är bara hälften mot den här hemma. Det är Forex Bank som jämfört priserna på olika populära turistdestinationer på öar i Karibien i ett nytt index.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg