fredag 22 november 2019

Tjejforum skola

Tjejforum om allt från mens, flytningar och mensskydd till graviditet. Vår barnmorska finns här för att svara på dina frågor. Ställ din fråga i tjejforumet här! Se foton på gamla klasskamrater!


Genvägar Sök Visa meny. Hur mår skolan i Järva och hur påverkar politiken våra skolor?

Vi börjar med skolpolitik! Föreläsning och diskussion med Helya Riazat som är grundare och biträdande rektor på Järvaskolan. Hon berättar om varför hon såg det som nödvändigt att starta en egen skola , framgångar och utmaningar. Du samarbetar på en skola som har som mål att ge elever trygghet och goda kunskaper. För oss är det viktigt med eleven i centrum vilket medför ett elevaktivt arbetssätt.


Flera av eleverna i Tjejforum har ett normbrytande beteende och har ofta missat delar av sin skolg å ng. Igår besökte Tjejforum Sveriges Riksdag. Riksdagsledamoten Lawen Redar visade oss runt och tjejerna fick till och med debattera från talarstolen i kammaren, debatten handlade om rätten till mellanmål i skolan.

Ni finner framtidens statsministrar och jurister på Tjejforum. Anledningen är att elever med särskilda behov i stället ska bli en del i den vanliga skolan. Men både personal och elever är kritiska till förslaget. Jag började gråta när jag hörde det.


Att stänga Tjejforum kan förstöra folks liv, säger Freja Ström, före detta elev på skolan. Riri: I min skola kan man mest höra killarna. Antingen att de kallar tjejer som de stör sig på för orrar och liknande.


Eller kan säga sliskiga saker soåh vad sexig du är, eller jag skulle vilja röra dig, men de gör inte mer än så. Det som händer när killarna beter sig så här är att vissa tjejer inte vet hur de ska säga ifrån. Efter det har bestämts hur du blir mottagen till en viss gymnasiesärskola som du har sökt till så ska skolan eller kommunen som tar emot dig som elev besluta om antagning till någon av dina sökta utbildningar. Besked om antagning börjar skickas ut den juni. För att komma till startsidan, klicka här.


Ta kontakt med vännerna från skolan igen. Massor av foton och minnen! Jo det ska jag svara på. Mannen har en vätska i pungen som heter sperma. Kvinnan har en livmoder, ägg och äggledare.


När man har sex ( dvs när mannen för in penis i slidan ) så får mannen en utlösning.

När mannen får en utlösning (även kallad orgasm) så pumpas spermier ut ur penis. Tjejforum håller till på Ungdomens hus i Fittja men riktar sig till tjejer från hela norra Botkyrka. Hon och hennes vänner hade lagt märke till att rasismen ökat i staden, särskilt i skolan där det plötsligt blivit allt mer accepterat att uttrycka sig nedsättande om andra. Och det var inte bara eleverna som slängde ur sig rasistiska saker, en lärare uttryckte sig rasistiskt upprepade gånger. Tjejforum drivs av Rädda Barnen för att unga tjejer ska ha en plats där de kan samlas och känna sig bekväma.


Tjejerna i Tjärna ängar vågar inte komma ut på samma sätt som killarna. Därför gör vi det här, så att tjejerna ska kunna säga att i dag ska jag ut till Tjejforum för att ha roligt, säger Faisa Mohamed. Vi kämpar för tjejers rätt att bli lyssnade på och att den psykiska hälsan ska öka bland alla som definierar sig som tjejer mellan och år. Tjejzonen kontrolleras av Svensk insamlingskontroll och har 90-konto.


Vi tycker att det fungerar bra hos oss. Våra elever behöver gå i en egen skola , säger hon till Lärarnas tidning. Linköpings kommun har valt att placera ett 50-tal elever med mycket stora stödbehov i egna skolor med egen rektor och hög personaltäthet. I höstas hotade Skolinspektionen med vite om inte kommunen gjorde organisationen. Välkommen till Libresse.


Upptäck våra produkter och expertråd här. Vi vill att du ska kunna leva tryggt och med självförtroende, oavsett om du har mens eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg