torsdag 14 november 2019

Thai kultur

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hitta rätt produkt till rätt pris. Systemet bygger i grunden på den absoluta respekten som buddismen predikar utan fördomar mot andra kulturer , men kräver i gengäld samma respekt för den thailändska kulturen och de inhemska traditionerna.


Vissa traditioner är absolut nödvändiga att känna till för att umgås med den thailändska befolkningen. The culture of Thailand has evolved greatly over time, from its relative isolation during the Sukhothai era, to its more contemporary Ayutthaya era, which absorbed influences from all over Asia.

Strong Indian, Chinese, Burmese and other Southeast Asian influences are still evident in traditional Thai culture. Thailändarna är gästvänliga och generösa, men präglas samtidigt av en stark social hierarki. Som i de flesta asiatiska länder är respekten gentemot förfäder en viktig del av kulturen och traditionen.


Thaiboxning (Muay Thai ) är Thailands nationalsport och pojkar börjar ofta träna redan i tidig ålder. I Thailändsk kultur och traditioner diskuteras thailändsk kultur och thailändska traditioner samt musik, film och annat. Har du någon gång besökt Thailand vet du hur färgglad och pompös Thailands kultur är.


I denna kategori har vi gjort en kortare sammanställning av kulturella aspekter i landet.

Du hittar information och kul fakta om religion, matkultur och kanske den viktigaste frågan – kvinnornas situation i thailand. I Thailand är nästan procent av befolkningen Theravada Buddhister, det inkluderar en Thai Forest Tradition, Dhammayut Tika Nikāya sekt och Santi Asoke sekt, det finns även minoriteter utav muslimer på knappt procent, procent av den thailändska befolkningen är kristna, Mahayana buddhister och andra religioner. Larb, thaidumplings, kaffir lime lamm, thai chickpea fritters blandas med northern thai curry och kryddig massaman beef curry. Det skrivs ju en hel del om och det finns många synpunkter på fenomenet Thailand och Thai i forumet och ibland förfasas vi över saker och ibland gläds vi av saker och uppfattningar om båda är lika många som skribenter.


Visst är det svårt många gånger att förstå det thailändska samhället, för. I dag bedrivs föreningen av ideellt arbete och i styrelsen sitter omkring personer, alla med en stor passion för den thailänska kulturen och allt den för med sig. Visionen om att skapa en mötesplats med fokus på den thailändska kulturen står kvar än i dag, i tillägg ägnar vi oss också åt välgörenhet och integrationsarbete. När kvinnorna promenerar på gatan med en utlänning kan de få höra: ”Du tycker inte om nudelsoppa längre. Det skall vara skinka och ägg istället” eller ” ”Hej lilla syster, thai skall hjälpa thai , hjälp oss att få del av pengarna som den här utlänningen har”.


A typical Thai meal includes four main seasonings: salty, sweet, sour, and spicy. Indee most Thai dishes are not considered satisfying unless they combine all four tastes. Besök Frost Magical Ice of Siam i Pattaya, för att uppleva arktiskt kyla i ett tropiskt land som Thailand.


Upptäck Thailands kultur och historia på denna fascinerande attraktion, fylld med skulpturer, utställningar och aktiviteter. När du går in känner du kylan när du passerar genom iskupolen. De flesta muslimer är samlade i de sydligaste delarna.


Vi sponsrar dykinstruktörerna Assar och Sandra som bor och arbetar på ön Koh Tao i Thailand.

De gästbloggar hos oss en gång i månaden och denna gång vill de berätta lite mer om kulturella skillnader så att svenska Thailandsresenärer blir lite mer införstådda på den thailändska kulturen. Muay Thai Thaiboxing, også kaldet Muay Thai , er utrolig populært i Thailan og der findes utallige forskellige Muay Thai skoler og fitness gyms at blive medlem af. Her bliver du både udfordret på din fysik, samtidig med at du lærer kulturen.


Kitesurfing Hvide sandstrande, sol og en god frisk vind. Träningen syftar till att ge ökad kroppskontroll, rörlighet och skapa en balans i kroppen. Träningsformen är mycket populär i Kina och passar alla som vill röra sig på ett bättre sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg