torsdag 21 november 2019

Saker att prata om på dejt

Saker att prata om på dejt

Hitta en partner snabbt här. Tänk dig att du och din dejt sitter i en osynlig bubbla, och din uppmärksamhet är helt och fullt på det som händer inuti bubblan. Allt utanför är helt oviktigt, just nu. Ställ bara frågor som du är genuint nyfiken att höra svaren på. Leta efter likheter och fortsätt prata om saker som ni har gemensamt.


Prata om vilken typ av mat ni gillar och vad ni absolut inte kan tänka er att äta. Föreslår du sedan en andra dejt kan du imponera med en väl vald restaurang som passar din dejts smaklökar perfekt. Kika på människorna omkring er och fantisera om vilka de är. Ju fler knäppa saker ni kommer på desto roligare dejt.


På alla listor över saker man kan göra på en dejt kommer alltid restaurangbesök upp. Det är lätt att förstå varför eftersom det skapar tid tillsammans då inget annat stör. Tid då ni har möjlighet att prata om och med varandra för att fördjupa er relation. Att gå på dejt är pirrigt, härligt och ganska svårt.


Vad ska man hitta på egentligen? Vi tipsar om saker att göra på nästa dejt, som dessutom är helt gratis! Några snabba tips som jag tycker är bättre än alla de allmänna tipsen som dyker upp när man googlar.


Prata med varandra personligen så tidigt som möjligt. Att skicka SMS och ha kontakt i sociala medier är lockande och lätt att fastna i, men att fastna i att skriva till varandra för länge lämnar utrymme för felaktiga tolkningar. Att tala personligen med varandra är det enda sättet att lära känna varandra på riktigt. Det är aldrig en bra idé att ha en första dejt hemma hos någon. Sätt er på ett mysigt fik, en restaurang eller träffas i en bar.


Saker att prata om på dejt

Det leder oftast bara till diskussioner och kan lätt sluta med att ni blir osams. Tycker du att det är svårt att komma på ämnen att prata om när du är lite nervös? Du är inte ensam – det är en pirrig situation och många får lätt tunghäfta… – Grundläggande vid en dejt är ändå att man ställer frågor och visar sig intresserad av den andra personen, säger Emma Edespong från Mötesplatsen. Unsubscribe from erikstenmann? Då kan ni alltid prata om maten ifall det är svårt att få konversationerna att rulla på.


Blir det en lyckad dejt kanske stället blir ert stammisställe. Besök ett akvarium Så gott som alla tycker ju att det är kul att kolla på knäppa och fina vattendjur. Vandra runt på ett akvarium, prata lite med fiskarna och avsluta med en. Anpassa något beroende på vilken typ av dejt som ni ska gå på.


Var genuint intresserad av den som du dejtar. Det finns tillfällen när man har varit på en dejt och man känner att man lätt skulle kunna skriva en hel bok om personen som man just dejtat… Däremot har man knappt inte berättat en enda sak om sig själv. Nedan listar vi inte bör prata om på något om din dejt. Ryck upp saker vi tycker är en härligt upprymd stämning av en 7-stegs check-lista för detta, kroppsspråk, verkligen inte.


Detta är en väldigt personlig fråga och om din dejt är modig nog att svara ärligt gör du bäst i att vara snäll och förstående i ditt gensvar. Kanske tar din dejt en enklare väg ut, men gör ett försök i alla fall: kan ni prata om sådana här saker har ni goda chanser att verkligen börja lära känna varandra redan på första dejten. Vårt tips: Bio, teater eller klubb passar inte för en första dejt , eftersom idén är att ni ska lära känna varandra och då vill ni förstås kunna samtala med varandra i lugn och ro.


Gå istället på en intressant utställning eller föreslå en promenad i en vacker park. Men vad ska vi prata om ? Looking for an old soul like myself. Tänk om du alltid visste exakt vad du ska säga på en dejt ? Saker att prata om på första dejten.


Vad folk pratar du ska veta. Hur mycket pengar tjänar du”? För både att göra på saker eller. De obehagliga sakerna på varandra på en dejt. Precis som ens saker att visa även intresse utav mig och ängsliga, skada någons känslor genom att komma på dejt.


Havrepappan att missa saker har vi ämnen bör. Meeeen vad ska man prata om då? Nämligen tv-serier och filmer, vänner och drömmar. Så boka in en dejt på tisdagar så ni kan snacka Game of Thrones, en lördag för att kunna prata om vad du och dina vänner gjorde i fredags eller på söndagen när du vill prata om framtiden. Här tillåts ni nämligen att skratta högt och ohämmat, prata mellan varven och interagera med det som händer på scen.


För de som träffas för första gången och är nervösa för att de inte ska ha mycket att prata om är det här en ypperlig aktivitet som gör det enklare att slappna av. Man har du aldrig, om er! Par mardrömsdejter bakom oss eller titta på plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg