onsdag 27 november 2019

Sökmotorer på nätet

Sökmotorer på nätet

Internationella sökmotorer. Alexa All the Web AltaVista AOL Bomis. Marknadsföring på sökmotorer. Vi söker alla efter information på nätet och då är oftast en sökmotor den bästa och snabbaste vägen för att hitta den informationen man söker. Numera är det lika klart att man Googlar det man inte vet.


Du når enorma mängder ny och uppdaterad information genom de sökmotorer , som. Men historien har visat att sökmotorsbranschen kan svänga fort. Eftersom det finns över en miljard webbsidor är det sökmotorer med index som är bäst för den som vill hitta många sidor om ett ämne.


Inktomi, ett index som man kommer åt bland annat via sökmotorn Hotbot, säger sig ha en halv miljard sidor i sitt index. Då gäller det att hålla tungan rätt i mun när man väljer sökord. Vad vi finner på internet påverkas i hög grad av sökmotorer – som i sin tur påverkas av hur och vad vi söker på nätet. Flickr cc-licens: scottleduc. Eftersom WWW (World Wide Web) består av milijadrer av sidor kan det vara svårt för att inte säga omöjligt att hitta det man söker efter på nätet men även för företag att synas så att potentiella kunder hittar dem.


Sökmotorer på nätet

För att snabbare hitta bra och relevant fakta på internet så har det utvecklats sökmotorer sedan nätet började. Inte sällan kallas söktjänsterna för sökmotorer , men Svenska datatermgruppen uppmanar till att skilja på begreppen. Sökmotorn är givetvis en väsentlig del av varje söktjänst, men en välbesökt söktjänst lägger mer resurser på att besvara sökfrågor än på att samla in webbsidor. De uppfinner en algoritm för att organisera all webbens information. Tidigare sökmotorer har listat resultaten efter hur många gånger ett ord står på en sida.


Billiga flyg börjar ofta med sökmotorer , och visst kan de vara en bra start till den bästa biljetten. De ger översikt och hyfsat uppdaterade priser. Men Allt om resors test visar att vissa fungerar bättre än andra. En del sökmotorer är inriktade på kommersiella sajter.


Söker man i dessa sökmotorer måste man vara medveten om att urvalet är begränsat och de resultat som man får vid sökningar är huvudsakligen från sajter som köpt sig en plats i sökmotorn. Vissa sökmotorer ger samma resultat eftersom de baseras på samma. Gänget bakom sökmotorn Duck Duck Go (som lovar att de inte spårar dig på nätet ) förklarar fördelarna med att använda deras sökmotor om du är mån om ditt privatliv och vill slippa styrda annonser som baseras på din sökhistorik. Resesökmotorn momondo hjälper dig att söka och jämföra priser på flyresor på nätet.


Hitta billiga flygbiljetter till hela världen - boka din resa idag! Spel Vatten sökmotorer (Aqua Bots) på nätet. Idag, under din kontroll var bara två krigsfartyg, jämnare säga två ubåtar. Om du vill flytta måste du använda. Läs mer om olika sökmotorer Sökmotorer är inte neutrala.


Sökmotorer på nätet

På sociala medier är det oftast enklast att använda sökmotorer som söker endast där. Letar du uppgifter om böcker, tidskrifter, noter, avhandlingar, kartor med mera finns Libris, de svenska universitets- och forskningsbibliotekens söktjänst. På det mörka nätet kan brottslig verksamhet pågå anonymt eftersom all trafik är krypterad. Svenska Dagbladet berättar om en kartläggning som gjorts av denna ljusskygga del av internet: ”Bland kategorierna på det mörka nätets sajter hittades till exempel vapen, droger, hackingmetoder och våld.


Sökmotorer är numera det självklara alternativet för att snabbt och effektivt hitta speciella produkter eller tjänster. Undersökningar visar att procent av alla internetanvändare använder sig av sökmotorer för att hitta den information de söker. Dessutom når inte sökmotorerna in i den delen av nätet som kallas den djupa webben.


Dessutom är de olika sökmotorernas system olika uppbyggda och fungerar på olika sätt, så samma söktermer generarar sällan exakt samma resultatlistor i olika sökmotorer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg