måndag 1 oktober 2018

Tryckvagn häst

Tryckvagn häst

Visst finns den traditionella mycket utförliga beskrivningen i tre steg från Protrainer som cirkulerat på nätet under lång tid och som även finns att läsa om på denna sida. Men när jag frågat runt bland lite olika tränare som just använder tryckvagn så upptäckte jag att det skiljer väldigt mycket mellan olika tränare. I vilken ålder börjar hästarna använda tryckvagn hos dig? Vi kör enbart i tryckvagn under intervallträning. Andra hästar som är senare i utvecklingen bör man vänta med.


Att skritta med tryck ser jag inget hinder med att starta redan som ettåringar. Vi kör 6-stycken sådna vänder och trycket anpassas till varje häst. När vi sedan går in i träningsperioden så kör vi utan tryckvagn då styrkan de fått under vinterträningen räcker hela säsongen. Jag tycker att vinterträningen med tryckvagn ger hästarna ett väldigt fint spänst i steget.


Vilken tryckvagn ska man välja? Det finns ett par olika varianter på marknaden men jag gillar de lite modernare vagnarna som är designade likt en speedcart och som även är lätta att köra mer traditionellt utan tryck. Finn-tacks modell TR-5Tryckvagn är en sådan och ligger riktigt bra i pris jämfört med konkurenten från Grafströms. Grafströms tryckvagnar är kända för att vara hållbara, stabila och driftsäkra. Tackvare det slutna systemet som de hydrauliska bromsar verkar i är underhållet minimalt.


Med hand- och fotreglage som standard kan du snabbt anpassa trycket efter hästen och terrängen. Under det har träningen inte varit effektiv. Sv: Tryckvagn Jag höll nog överlag både lättare tryck och lägre hastighet än vad som rekommenderades. Tycker hästarna (utom en) jobbade på rätt sätt.


KAnske att jag bara hade otur och just dessa hästar inte var lämpade Eller att de skulle fått bakknäsproblem ändå oavsett träningsmetod men det är nästan för långsökt att tro. När du vill optimera hästens kondition behöver du exakta data för att planera arbetet. Polar Equine pulsmätare mäter hästens puls och hjälper dig att förstå hur du ska träna hästen på ett säkert och rätt sätt. Du kan enkelt och exakt mäta hästens ansträngning under övningar och övervaka dess vilo- och återhämtningspuls. Testad med utmärkt resultat av svensk toppkusk.


Vunnit flera lopp i Frankrike. Custom Woodclassic är en klassiker som funnits i många år och är fortfarande omåttligt populär. Vagnen har stålram och träskalmar vilket gör vagnen väldigt följsam bakom hästen. Vagnen har en jämförelsevis låg vikt vilket gör att den är väldigt lätt att ta med på tävlingar som uppvärmningsvagn. Kan beställas i valfri färg.


Vad är viktigast att tänka på när man använder tryckvagn tycker du? Att hästen jobbar rakt i vagnen. Blir det för tungt arbetar de oftast fel och det är då man kan få skador.


Men många hästar mår bra av att dra tyckvagn. Många gånger så är öronen framåt och man ser att dom nästan myser av träningen. Lätt träningssulky med träskalmar och Quick Hitch-fäste. Tack vare optimalt skalmtryck, ergonomiskt säte och utmärkt luftfjädring ger denna vagn både häst och kusk maximal körkomfort. Enkel justering av säte och fotstöd gör det enkelt att hitta en skön körposition.


Levereras fritt Karlstad. Träningsvagnen som sätter både hästen och kuskens komfort i fokus. Om olyckan varit framme kan du dessutom beställa reservdelar av oss! De lata hästarna springer med mitt i klungan när de har hästar runtomkring sig. Och hetsiga hästar kör vi i ryggar hela tiden och då lugnar de ner sig efter ett tag.


Tryckvagn häst

Vi har fått in många hästar i träning som har varit väldigt hetsiga men efter ett halvår är de helt normala. Anatomisk dragloke i lättmetall och med stoppad läderbossa. Lägger sig direkt efter hästens bogblad tack vare den stora d-ringen där remmen som draglinornas fästes i löper. Tryckvagn är Onda bakknä kommer så gott som alltid från dålig mage så att ge tex Proequi eller -aloevera eller nått är ett måste. Passar utmärkt till träning med tryckvagn.


Så kort tå som möjligt på bakbenen, bäst resultat har jag fått av att låta hästen gå barfota och enbart välja mjuka underlag så att barfotan räcker i 1-månader. Hos oss hittar du hästvagnar och körutrustning för häst och kusk. Våra leverantörer är bl. Vi har allt för nybörjare och proffs inom både rid- och trav. Här hittar du vår webbshop med alla våra vagnar och tillbehör.


Tryckvagn häst

Tyvärr har vi inte möjlighet att.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg