tisdag 16 oktober 2018

Medier genus och makt pdf

Skickas inom 1-vardagar. Förutom nyhetsmedier diskuteras reklam och populärkultur ure ett genusperspektiv och utifrån representation. I boken presenteras aktuell svensk och internationell forskning inom fältet medier och genus.


T- Medier , genus och makt. AU - Jarlbro, Gunilla.

Rosalind Gills ”Gender and the media ” samt Gunilla Jarlbros ” Medier , genus och makt ” har givit underlag för att studera hur kön, genus och den manliga normen behandlas och framställs i media. Antalet platser är begränsat. Under de senaste årtiondena har vi i Sverige gjort flera framsteg inom jämställdhetsområdet.


Vi har specialiserat oss på den västerländska synen av medier och vad de ger för intryck och påverkan av vad som är kvinnligt och manligt ur ett genusperspektiv. Vi har i och med denna uppsats fått en ökad förståelse och djupare kunskap inom våra ämnesområden genus och kommunikation. Denna kunskap och förståelse har även medfört ett mer annorlunda synsätt hos oss båda än vad vi hade från början och vi hoppas även kunna skapa detta synsätt hos dig som läsare. Köp Medier , genus och makt av Gunilla Jarlbro på Bokus.


Boken har st läsarrecensioner.

Hirdman kopplar genus till makt och menar att genussystemet skapar och återskapar hierarkier mellan könen. Noteras kan att genus inte behöver län-kas till makt och hierarkiskaspekter, antropologen Britt-Mari Thurén gör exempelvis inte denna koppling utan menar att genus kan vara frikopplat från hierarkiska strukturer. Därefter tar jag upp frågor kring själva innehållet ur jämställdhetsperspektiv samt kring användningen av traditionella medier och bruket av sociala medier. Logga in för att reservera. Genom att reservera kan du ställa dig i kö eller beställa till ditt bibliotek.


Människor både tar och ger makt och fördelar den mellan sig. Redan i tidig ålder utövar barn makt och förhåller sig till genus. Både makt och genus är intressanta ämnen att undersöka i förskolan. Barn har i alla tider lekt, men alla barn är individer och agerar på olika sätt.


Till grund för serien ligger resultatet från myndighetens studier på området. Vi kommer att fokusera på de ungas egna strategier, erfarenheter och brinnande engagemang för en bra tillvaro på nätet, säger Ida Lithell, projektledare för No Hate Speech Movement. Genus och uppfattningen av detta begrepp är något som genomsyrar vår moderna vardag och passerar oss obemärkt utan att större reflektion läggs på det. Under årligen återkommande film- och musikgalor delas det ut pris till både bästa manliga och kvinnliga skådespelare såväl som bästa manliga respektive kvinnliga artist.


Mer specifikt handlar det om hur kvinn-liga och manliga eliter representeras i svensk tv. Ytterligare en bildkonvention är att bilder av män tas underifrån och av kvinnor ovan- ifrån, så kallat grod- respektive fågel- perspektiv. Detta får kvinnan att se liten ut, och mannen stor.


Mer om medier , genus och normer.

Hernwall, Patrik Stockholm University, Faculty of Social Sciences, Department of Computer and Systems Sciences. Makt , medier och samhälle. En introduktion till politisk kommunikation.


I moderna samhällen utgör medierna den främsta källan till information och den viktigaste arenan för samhällskommunikation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg