fredag 12 oktober 2018

Spiskontakt 400v

Spiskontakt 400v

Spiskontakt Perilex 4V. Vägguttag för spis 4V. Du kanske även är intresserad av. V : Vad du får göra själv med el hemma Rätt kunskap och försiktighet är viktigt vid allt arbete med elektricitet.


De flesta elarbeten måste utföras av en. Frågan är hur jag ska koppla denna? Någon vänlig själ som har ett foto på hur ledarna skall ligga (eller annan bra beskrivning)?


Min häll är en Bosch som är ungefär år gammal, men med anslutningseffekter uppåt 7-kW så kan det bara vara 400V anslutning. I kontakten står det l l l N, JOrd. Kablarna är två svarta en brun och så gulgrön randig.


Den gulgröna är jorden men hur ska jag sätta de svrta och den bruna? Jag vill bara ha svar från de som vet hur man kopplar och inga gissningar. Perilex är produktnamnet för en typ av fempoligt kontaktdon som är vanligt förekommande vid trefas-anslutningar till spisar och spishällar. Märkningen på spisen är 380v, kontakten är för trefas (380- 400v ), hade det varit 230v hade säkringen varit på 20A. Du bör ha tre säkringar för spisen också.


Allt pekar på att det är 400V mm räcker eftersom trefasspisar är bara kräver 16A, enfasspisar däremot körs på 20A och då behövs grövre kabel. Mäter du mellan en av fasterna och nollan så får du 240v. Plattan är kopplad så att den tar 240v ifrån flera av faserna mot nollan. Tänk dig som att du har st vanliga eluttag en platta på varje, vare uttag är kopplat på en fas. Stickpropp för spis 4V För anslutning av spis och häll.


Att köpa en ny spis innebär inte bara val av färg, material och effekt. Perilex uttag, Perliex stickproppar och Perilex sladdställ m. Inom ett par veckor ska vi börja byta kök i huset. Sitter här och tänkte på spisen och ström till denna. Idag har vi en ful gammal häll som efter.


Pol med nolla och jord. A 400V 3-fas med skyddsklass IP20. Vi pratar spisuttag, inte CEE-uttag. Det som kan kopplas i uttaget så det blir fel är en spis med 230V elementspänning eller någon form av elektronik för knapparna, får 400V. Om ingen nolla finns).


Spiskontakt 400v

Följaktligen går antingen spisens säkring sönder eller elektroniken. Knappast livsfara för person eller brand. Perilex är en typ av stickkontakt som används för anslutning av 400V trefas. Perilexen används för hushåll mestadels till spisar och inbyggnadsugnar.


Denna kontakttyp är färgkodad och håller som standard kapslingsklass IP44.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg