onsdag 5 september 2018

Tips på bra champagne

Vi levererar direkt hem till dig! Mousserande vin från hela världen! Leverans till dörren helt lagligt! Lagligt, tryggt och alkoholskattat. Svar på allt du undrar finns här!


Aktuell lista: bästa av champagner i Systembolagets fasta sortiment.

På topplistan – Enbart champagne med högsta totala expertbetyg av Systembolagets champagner. Se listan med Non Vintage, Blanc de blancs, årgångs- champagne och Blanc de Noirs. Ett bra allmänt tips är att lägga undan och spara champagne. Gärna två eller tre år. Du blir rikt belönad då smakerna växer till sig och med tid får man helt enkelt ett mycket bättre vin och en större smakupplevelse!


Fler tips : Här är listan över de just nu, bästa mousserande vinerna under 1kr. Bästa champagne under 3kr 1. Denna utmärkta champagne passar istället bättre till exempelvis grillad fisk. Tester, tips och hjälp att hitta vinet som passar just dig.

Baron Fuentés champagne får ett underkänt betyg av Icakuriren. Artiklar om hur man kombinerar vin och mat, fördjupning om vindistrikt och druvor, men också om alkoholfria drycker, öl och drinkar. Sajten tipsar även om guldkornen i det breddade utbudet och nya inköpskanalerna. En årgångschampagne på bara chardonnay med massor av nötighet och rostat bröd i doften till ett mycket attraktivt pris.


Dessutom är flaskans design snygg. MATVÄNLIGT GENERÖS: Bollinger Special Cuvée, 3kr – klassikern jag aldrig blir besviken på. Lite fylligare champagne med fina bubblor, passar bra till hors d’oeuvres. Samma typ av vin som görs på andra ställen måste alltså ha ett annat namn, som cava i Spanien eller sekt i Tyskland. Att sabrera –att hugga halsen av – en flaska bubbel blir extra festligt ärnte så svårt som man kanske tror.


Och något särskilt sabreringssvärd behövs inte. En kniv eller varför inte en yxa går också bra att använda. Eller inledningen på en förstås. Det passar utmärkt till champagne.


Har du lite mer tid och ork får du här några bra tips och flera trevliga recept. Vinguiden har provat och provat, jämfört och haft mat framme. På fråga ett svara vi ja, på fråga två svara vi ja. Men bara om vinproducenterna vill det.


Att börja middagen med ett glas bubbel är en perfekt start på festen men champagne passar också väldigt bra till mat.

När du planerar en middag, eller kanske en meny där champagne ska serveras så passar mat med rena smaker – och gärna lite syra. Sommelier Thomas Holm ger sina bästa tips på hur du kombinerar passande mat med champagne. Varför inte skåla in det nya året med äkta champagne ? Baaam har testat sju sorters champagne i olika prisklasser – och listar vilken som är bäst i test.


Champagne är och förblir ett av världens bästa vindistrikt. Här kan man ännu inte besöka några champagnekällare, men de har ett vackert provsmakningsrum. Låt dem gå på fotboll, åka vattenskoter eller ha picknick med häst och vagn.


Upplevelserna som är för två är många så det var endast ett litet urval av allt ni kan ge bort. Kolla in bildspelet här ovan för flera tips. Totalt 1topprankade viner med högsta expertbetyg från tidningarna.


Klicka på listorna till vänster! Här tipsar Allt om Vins expert Gunilla Hultgren Karell om gott vin till nyår och andra festliga tillfällen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg