måndag 24 september 2018

Skilsmässa faser

Med vårt stöd får ni hjälp direkt. Få tid för möte med er personliga rådgivare redan idag. Telefonrådgivning eller i möte. Vi kan all familje- och affärsjuridik! Ladda hem checklistan idag.


Skilsmässa faser

Planera begravningen hemifrån. Den efterföljande fasen , bearbetningsperioden, är lättare. Det viktigaste är att hålla huvudet kallt: Om jag inte vill vara ensam, varför gör jag då slut? Att väga för- och nackdelar, säger Eva Rusz. Det går absolut att bli bästa vänner efteråt.


Det är ingen idé att krysta fram en sådan relation. Till slut var det ändå jag som hamnade fixa allt, ansöka om skilsmässa , skaffa mäklare, tömma huset, berätta för barnen ja hela showen. Bittert, otroligt jobbigt och fattar inte idag hur man överlevde, men det gör man. Under den två år långa process vår skilsmässa tog upplevde jag att jag hade att göra med en främling.


Men en skilsmässa kan göra ont och ta längre tid att läka än vi tror. Och då har vi fått en ny identitet. Idagsidans artikelserie handlar om det – om hur det blev sen. Först ut är Barbro Lennéer Axelson som i sin bok ”Förluster” undersökt vad skilsmässor gör med oss. Skilsmässa - Så går du vidare Det finns ingenting som vi har så många föreställningar om som kärleken!


De flesta av oss längtar efter att leva tillsammans med en partner. Men när vi väl har hittat personen vi älskar inser vi att det inte är så enkelt att leva tillsammans som vi i början hade trott. Skilsmässa - en känslomässig kris i fyra faser En skilsmässa innebär inte bara att ni måste ta ställning till frågor av ekonomisk och juridisk karaktär. Det är också en smärtsam process som innehåller frustration, ilska och besvikelse. Pågår ett kort tid upp till ett antal dagar, vi har svårt att ta in det som hänt, vi vägrar acceptera verkligheten med all kraft vi kan uppbåda.


Oförmåga att ta in för mycket information, vi kommer istället behöva återkomma senare, flera gånger eller tom skriftligt. Denna fasen uppstår oftast inte vid ett gemensamt beslut att. I dag finns det krisberedskap för en massa saker, men inte för skilsmässor – en av de absolut vanligaste kriserna, konstaterar Anna Lidgard. Var beredd på att det kan ta flera år” En skilsmässa är en process och den som skiljer sig går igenom olika faser av chock, bearbetning och acceptans.


I fall där sorgen beror på ett uppbrott kan det t. Självklart går alla igenom sorgeprocessen på olika sätt, och det är inte alla som följer alla faser. En annan av sorgens fem faser är där man upplever väldigt starka känslor. I en separation eller skilsmässa kommer du i kontakt med känslor från dina tidigare separationer.


Skilsmässa faser

Dessa känslor färgar upplevelsen av den nuvarande separationen. Om du som barn kände dig trygg eller otrygg spelar en stor roll i hur du som vuxen klarar av en separation. Därför ger vi dig nu möjlighet att på ett enkelt och smidigt sätt snabbt få tillgång till psykologisk behandling direkt från ditt vardagsrum. Det finns ett antal faser som du behöver gå igenom för att komma ut på andra sidan.


Ett krisförlopp kan förenklat delas in i fyra olika faser som övergår i varandra: chock, reaktion, bearbetning och nyorientering. Kunskapen om de olika faserna kan vara ett hjälpmedel för att förstå och få distans till den situation man befinner sig i. Det klassiska uttrycket att bestämma var skåpet ska stå passar väl för denna fas. Här finns ett vägskäl: fortsätta tillsammans eller ta ut skilsmässa. I en skilsmässa går man senare tillbaks till Inkluderingsfasen i ett nytt förhållande med en annan person.


Oavsett om er skilsmässa är av vänskaplig karaktär eller en katastrofal giftbomb är en separation en livsomvälvande händelse. Relationsexperter Eva Rusz förklarar varför och ger även handfasta råd på vad du kan göra när du är mitt uppe i en separation. Sorg Sorg är alla de känslor, tankar, kroppsliga reaktioner och förändrade beteenden som du kan få vid en förlust eller förändring av något slag.


Det medför också en lång rad praktiska besvär. Här är råd som gör skilsmässan lite mindre komplicerat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg