måndag 24 september 2018

Gå ur svenska kyrkan hur mycket sparar man

Här får du veta hur du lämnar oss, men också vad kyrkoavgiften och begravningsavgiften som du ser på din deklarationsblankett egentligen är för något. Att gå ur kyrkan kostar ingenting. Det handlar enbart om att många årligen betalar för att vara medlemmar i något dom kanske inte vet om, eller vill vara med i, och att det finns mycket pengar att spara på att säga upp sitt medlemskap.


Gå ur svenska kyrkan hur mycket sparar man

Låt oss göra ett räkneexempel. Min fråga är ifall någon vet om han kommer att tjäna 8. En viss procent måste man väl betala trots att man går ur eller? Likaså kan det finnas anteckning för vårdnadshavare som inte tillhör kyrkan , men har barn under år som tillhör kyrkan. Anteckningen tas bort ur kyrkobokföringssystemet när barnet blir år eller vårdnadshavaren begär att anteckningen ska tas bort.


Din kyrkoavgift som dras från din lön baseras på hur hög din lön är och hur lång tid du har kvar till din pension. Kyrkoavgiften baseras på din deklarerade inkomst. Desto mer du tjänar, ju mer betalar du. Fyll i ditt namn och personnummer nedan så får du hem handlingar för att avsluta ditt medlemskap.


Dop, vigsel mm får man i kyrkan om den andre partnern är med i svenska kyrkan. Barnaktiviteter är oftast gratis och utan kontroll på om föräldrarna är med eller inte. Lat oss gora ett rakneexempel.


Inga personuppgifter sparas. På många andra ställen kan du regelbundet fira gudstjänst på svenska och få träffa en präst. Svenska kyrkan i utlandet (tidigare kallad SKUT) har församlingar på drygt orter. Dessa pengar tas ut på skattesedeln oavsett medlemskap i kyrkan. Så mycket kan du spara på att gå ur kyrkan ! En digital underskrift räcker inte.


Eftersom det visade sig vara svårt att hitta information om hur man gör,. Om man har gått ut ur svenska kyrkan , för att man tillfälligt har dålig ekonomi,. Hur går det till att gå ur svenska kyrkan och slippa kyrkoskatt?


Genom att beställa från svenska kyrkan får du snabbt och smidigt hem instruktioner om hur du går tillväga för att begära utträde och sluta betala kyrkoskatten, förifylld blankett samt förtryckt porto betalt kuvert till din församling. Har börjat ta tag i en fundering jag haft länge nämligen att gå ur svenska kyrkan , dels för att jag inte är det minsta troende och dels pga en uppväxt i en kristen och kyrkligt aktiv familj där mycket jag sett har varit rent hyckleri, där man lever helt tvärtemot vad man lär och då inte åt det positiva hållet. För det tar man ut en avgift på kronor. Företagets marknadsföring har gått ut kyrkan att skicka ut tusentals sms till privatpersoner.


Under de senaste åren har ett stort antal webbaserade tjänster dykt upp för den som vill gå me eller kanske i de flesta fall, gå ur kyrkan. Det poängteras alltid hur mycket ett medlemskap i kyrkan kostar och att man om man utnyttjar deras tjänster så kan man spara tusenlappar. I sms:et hänvisar man till sajten kyrkskatt.


Du kan spara tusenlappar. Gå ur svenska kyrkan GRATIS. Jag gick ur efter att ha fått min andra eller tredje deklaration. Just då tjänade man inte så mycket , men det blev en liten slant iaf. Då de hellre kollar på lets dance eller nån annan skit.


Man får inte ha begravningstjänst i kyrkans lokaler (har inget sådant behov heller) men det känns ju som att den dagen det blir aktuellt - förhoppningsvis inte än på länge - borde ju det gå att lösa på annat sätt. Man är ju knappast ensam om att ha gått ur kyrkan. Hur mycket du betalar i kyrkoavgift beror dels på din inkomst och dels på vilken församling du tillhör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg