måndag 3 september 2018

Chatta med någon som lyssnar

För dig som söker medmänskligt stöd på natten. Nu kan du chatta med någon som lyssnar. Från och med den december utökas. Chatten och information om öppettider hittar du på jourhavandekompis. Vissa av ställena jobbar med särskilda frågor, andra kan du prata med om vad som helst.


Jourhavande medmänniska.

Flera av dem kan du också kontakta om du oroar dig för någon du känner. Några hjälper även till med stödpersoner, gruppträffar och annat stöd. Hos vissa är det experter som svarar, hos andra är det personer med egen erfarenhet. Att ta kontakt med någon för att prata kan kännas som ett stort steg att ta.


Här får du prata med en Storasyster som förstår det och låter dig ta det i din takt. Du bestämmer själv vad du vill prata om – inget är för stort eller smått! De Storasystrar som sitter i chatterna har avgett ett tystnadslöfte.


Det är för att se till att alla som ställt sig i kö ska få chatta med oss innan jourtiden är över och chatten stänger.

Om du inte kommer fram. Om vi har stängt eller om vår kö är full kan du chatta med en annan tjej-, trans- eller ungdomsjour. Tjejjourerna vänder sig till alla som definierar sig som tjej.


Behöver du någon som lyssnar ? I Sommarchatten får du prata med en Storasyster som lyssnar. Hon är volontär på Tjejzonen och arbetar ideellt, utan lön, för att hon vill finnas där för just dig. Den som lyssnar kanske kan komma med bra rå eller se på problemet på ett annat sätt. Det brukar vara lättare att komma på lösningar tillsammans med någon annan, än att göra det helt själv.


Du kan prata med någon du känner. Det kan kännas tryggt att prata med någon du känner. Gratis chatt , öppet varje kväll! Välkommen till Tilia-chatten.


Vi berättar inte vidare det du berättar för oss, om du inte själv vill det. Mer om hur det går till i chatten. Vi har öppet varje kväll, året om mellan 21:– 22:30.


Vi kämpar för tjejers rätt att bli lyssnade på och att den psykiska hälsan ska öka bland alla som definierar sig som tjejer mellan och år. Tjejzonen kontrolleras av Svensk insamlingskontroll och har 90-konto.

Vi upplever nog alla någon gång att vi behöver någon som lyssnar. Ofta vänder vi oss till vänner eller någon i vår närhet. Då kan det kännas bra att prata med någon utomstående som har tid att lyssna och kan ge professionellt stöd. Ibland räcker inte det. Vi tror att alla mår bra av att prata i bland.


Kanske du behöver stöd och hjälp, eller bara vill prata av dig om något. Se vem som är seriösa och förstår vikten av att sie sucht ihn gorlitz ta tid och är anonym och när du s chatta med singeltjejer chatta med tjejer i parkano vill, som heta linjen fast för now! För mer information, klicka runt i menyn ovan och låt Pratamedtjejer. Med oss kan du prata om vad du vill.


Inget är för litet eller för stort och du kan vara helt anonym. Prova att logga in igen! Vill du chatta med någon som lyssnar ? Eller kanske du bara vill småprata med någon. De är inte kuratorer, psykologer eller läkare.


Till oss kan du vända dig om allt, ingen fråga är för stor eller för liten. Vi på Tjejjouren Magnolia är medsystrar som vill lyssna på och stötta dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg