tisdag 15 januari 2019

Tips på bra skärvätska

Fri frakt vid köp över 500kr. Du har helt rätt, om inte spånor, hårdmetall, tungmetaller mm hade tillförts så hade säkert vissa skärvätskor funkat i flera år. Nu har jag tittat lite mer på det här, pratat med ett flertal leverantörer av skärvätskor och kommit fram till följande: Att det faktiskt är de.


Tämligen billig också, inköpt på Tools. Förövrigt så borde någon läsa forumets. Det börjar dra ihop sig till skarp körning i min Feeler FV-8VMC.

Därför önskas bra tips från beprövat håll om någon bra skärvätska av typen syntetisk emulsion. Den skall ha följande egenskaper. Vara användbar för det tre huvudmetallerna Aluminium, Stål och Rostfritt. Fler bra listor med tips på de bästa fonderna – Topplistor.


Här är några bra listor som jag rekommenderar hos Avanza. Det kan vara ett bra tips och start för att försöka hitta de bästa fonderna. På det sättet får du reda på vad andra fokuserar på. Det bästa sättet att ta reda på det är att lyssna under borrningen.


Ett konstant ljud innebär att spånavgången är go medan oregelbundna ljud är ett tecken på spånstockning.

Om oregelbundenheter finns kan det bero på spånstockning. En lyckad gängningsoperation beror på flera faktorer, som alla påverkar kvaliteten på den färdiga produkten. Följ den här arbetsgången för att lyckas med gängningen.


Välj rätt gängtapp utifrån komponentmaterialet och den typ av hål som ska gängas. Se avsnitt Så väljer du rätt typ av gängtapp. Rätt skärvätska , lika viktigt som rätt verktyg. Att välja rätt skärvätskeprodukt vid metallbearbetning är ett bra exempel på hur små detaljer kan få stora effekter. Med rätt skärvätska kan du minska antalet oplanerade driftstopp och få ökad livslängd på både verktyg och skärvätska.


Leverantören fick vattenprov som han provade i labb. Det var OK på PH- såväl som på mineral-fronten. Tack vare paraffinoljan stannar vätskan kvar utan att dunsta direkt. Fungerar alldeles utmärkt till aluminium.


Paraffinolja hittar man på Biltema, Jula, Apoteket eller storköpet. De andra vätskorna som du räknade upp kan du ha kul med på annat vis - fast inte i samband med borrning och svarvning. Nytt år, nya möjligheter!


Men fasta inte i samma gamla värdelösa nyårslöften, de funkar ju inte. Här är bra tips på nyårslöften som du faktiskt kan hålla! Har du läst några bra böcker på sistone?


Om du bara fick kolla på en filmgenre resten av livet, vilken skulle du välja?

Finns det någon bok du hatat – men som alla andra älskat, och vice versa? Jag behöver lite tips ! Här hittar du våra bästa tips på bra ljudböcker, särskilt utvalda av vår redaktion. Varje månad lyssnar vi på Allaljudbocker. Skärvätskan är ett bra exempel på hur små detaljer kan ha stor påverkan på slutresultatet.


En skärvätskas uppgift är att kyla, smörja och transportera bort metallpartiklar, spånor och smuts från maskinen. Gör den inte det blir resultatet högre produktionskostnader, fler oplanerade driftstopp och ökat verktygsslitage. Därför har vi nu bjudit in en expert på området för att ge oss inspiration och konkreta tips som vi kan börja använda redan idag. För jag tycker att vi, var och en härinne, är värda så mycket mer glädje i det betydelsefulla arbete vi gör så bra varje dag.


Gör succé till nyår med recept från Tina Nordström, Tommy Myllymäki, Tom Sjöstedt och andra av Sveriges bästa kockar. Nyårsafton är den kväll då man gärna unnar sig något extra gott och lyxigt. Boktipset är platsen för dig som älskar att läsa, recensera och tycka till om böcker. Du får personliga boktips baserade på vad du har läst och gillar, kan enkelt hålla koll på vad du vill läsa och dela med dig av dina tips.


Du kan också följa medlemmar som matchar din boksmak och få tips utifrån deras listor, betyg och recensioner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg