måndag 21 januari 2019

Grundläggande samtalsmetodik pdf

Grundläggande samtalsmetodik pdf

Grundläggande samtalsmetodik tar upp ett brett spektrum av färdigheter och uppmuntrar läsaren att träna genom att göra en eller flera övningar. Boken avslutas med ett avsnitt som ökar läsarens medvetenhet om hur man handskas med klienter med skiftande bakgrun om etiska frågor och vikten av handledning samt om hur man kan utvecklas och bli skickligare som hjälpare. Samtalsmetodik I all handledning är samtalet en central punkt.


Genom samtalet utvecklar eleven sin bild av den arbetsplatsförlagda utbildningen, fördjupar sin förmåga att reflektera och får höra andras tankar och åsikter. För att samtalet ska bli framåtsyftande bör handledaren styra samtalet. Utbildningen innehåller en genomgång av MI och samtalets inlärningspsykologi. Exempelvis grundläggande färdigheter och principer: Positiv förstärkning, olika typer av frågor och reflexioner, aktivt lyssnande, att sammanfatta, medveten närvaro i samtalet. Konsten att samtala - grundläggande samtalsmetodik , sp Delaktighet och politiskt intresse bland unga, sp Målsättningar och innehåll: Kursens mål är att analysera aktuella ungdomspolitiska frågor, så som politiskt intresse och aktivitet, på såväl internationell, nationell som lokal nivå.


Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Om du fortsätter godkänner du att cookies används. Välj Mer info för att läsa mer. Dessutom ska man med sitt kroppsspråk visa att man är uppmärksam och intresserad av de svar man får.


Metoderna är användbara när ökat tempo och snabbare arbetsprocesser ställer högre krav på samarbete och effektiva, tydliga konversationer – till exempel mellan ledare och medarbetare. Kursen syftar till att öka kunskap och färdighet avseende samtalsmetodik med utgångspunkt i Motiverande samtal (MI). Logga in för att reservera. Genom att reservera kan du ställa dig i kö eller beställa till ditt bibliotek. Persson där hon delgav oss kunskap kring grundläggande samtalsmetodik.


Enligt Enqvist är det viktigt att en lyssnare styrs av nyfikenhet och intresse snarare än förutfattade meningar och ”kunskap” om det aktuella ämne samtalet kretsar kring. Guide – grundläggande samtalsmetodik utifrån d’Elias artikel Redigera. Bemötande och uppgift. Kommunikation med patienter har två aspekter: bemötandet och den uppgift som ska lösas under samtalet.


Grundläggande samtalsmetodik pdf

Dessa två aspekter löper hela tiden parallellt och det är viktigt att beakta båda. Två grundläggande perspektiv på social kompetens: 1. Att bli medveten om sig själv, vem man är, vad man kan och vad man vill. Vilka behov man har och vilka åsikter som finns. Tydliggöra detta för andra!


Att kunna sätta sig in i andras situationer och känslor och avläsa deras behov – empatisk förmåga. Sexualitet är grundläggande behov för vår mänskliga existens och handlar om så mycket mer än erotik, samlag och orgasmer. Det är en energi som driver oss framåt, att vilja ta kontakt med andra och söka närhet, kärlek, ömhet och värme. Det kan ta sig olika uttryck vad gäller känslor och fysisk kontakt. Uppsatser om GRUNDLäGGANDE SAMTALSMETODIK.


Du behöver vara inloggad på Minabibliotek för att kunna reservera denna titel. Fokus i undersökningen har varit på lärares egna upplevelser och erfarenheter av olika samtalssituationer och hur deras kommunikationsförmåga påverkas av eventuella kunskaper i samtalsmetodik eller avsaknaden av dessa. Att ha samtal av personlig karaktär med andra är en del av arbetet inom många yrken, till exempel för lärare, sjukvårdspersonal, social-arbetare och jurister.


Det finns olika modeller för olika typer av samtal, som problemlösande sam tal, samtal för att framföra kritik med mera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg