måndag 28 januari 2019

Hur länge varar första mensen

Läs mer om mens och allt omkring det. Ta del av information och tips på Libresse. Lär dig mer om leva med mens här! Tips och råd kring intimhygien. Hitta all information här!


Mensen varar från tre dagar upp till en vecka.

Den sammanlagda blödningen under den här tiden motsvarar ungefär ml, eller en halv kopp. Två tredjedelar av mensblödningen kommer under de första dagarna. Blödningens storlek varierar under själva mensen. Den är kraftigare i början och avtar mot slutet. Eftersom detta är din första mens så kan det vara så att dina mensblödningar under den närmaste perioden kan vara lite olika i färg, mäng konsistens och hur länge du blöder.


Oregelbunden mens betyder att tiden mellan mensblödningarna är kortare än dagar eller längre än dagar. Det är vanligt att ha lite olika längd på sin menscykel. En försenad mens behöver inte betyda att det är någonting som är fel.

En del har alltid mer eller mindre oregelbunden mens. Klimakteriet varar oftast från något år innan den sista mensen och några år därefter. Den sista mensen kallas för menopausen.


Enligt de undersökningar som har gjorts i Sverige inträffar menopausen i genomsnitt vid års ålder, men det är vanligt att ha sin sista mens från till års ålder. Det verkar som att mycket vätska kommer ut, men det handlar bara om cirka ml (motsvarande en halv kopp) hos de flesta kvinnor. När och hur länge varar klimakteriet? Sitter du med svettig panna, och misstänker du, att du håller på att gå i klimakteriet?


Så kan du här bli klokare på, vilka symptom du ska hålla ett öga med. Du kan också läsa, varför du går i klimakteriet, när och hur du bäst behandlar de besvär, som följer med. Ni som äter p-piller, hur länge varar eran mensblödning? Lite nyfiken då jag började äta p-piller för en månad sen ungefär och väntar nu på första. Hur länge löper en tik?


En tik löper under hela livet om hon inte blir kastrerad. Hundar har alltså ingen menopaus som människor har och kan därför bli dräktiga även som. Mens som varar mellan och dagar är normalt. Efter att mensen är slut så byggs det upp en ny livmoderslemhinna ifall det skulle komma ett befruktat ägg efter nästa ägglossning.


När din mens startar så startar också en process i dina äggstockar.

USA:s hälsodepartement råder kvinnor över år som inte fått sin första menstruation att uppsöka läkare. Menstruationens första dag representerar första dagen i den ungefär dagar långa menstruationscykeln som fertila kvinnor har så länge de inte är gravida. Jag undrar hur länge mensen varar. Sök bland foton, listor och bilder från din skoltid! Svar: Hej Marre Längden på mensen varierar mellan olika kvinnor.


De flesta har mens i 6-dagar. Detta kan variera under livets gång. När man får sin mens första gången så är det svårt att veta hur länge det. Man menstruerar cirka en gång i månaden.


Dessa perioder kan variera mycket från tjej till tjej och från gång till gång. Här hittar du vanliga frågor och svar om mensen , hur länge den varar , när nästa mens kommer, hur stor blödningen är och andra bra frågor och svar. Nu har jag inte läst alla kommentarer, men man har mens ca en gång i månaden (ungefär var 28:e dag, varierar lite) och mensen pågår i 3-dagar vanligtvis. Jag äter nu Cerazette och slipper mensen helt (det är en bieffekt). Det finns hjälp att få mot klimakteriebesvär.


Blodet som utsöndras samband med mensen består av vanligt blod och vävnader. I de flesta fall varar blödningen mellan till dagar, men det finns en relativt stor individuell variation hur länge den pågår. Senare i menstruationscykeln mognar en ny livmoderslemhinna fram som i sin tur stöts bort vid nästa menstruation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg