onsdag 9 januari 2019

Män som slår kvinnor dokumentär

Hur gör man när den man älskar misshandlar en? Under tolv månader får vi följa tre kvinnor som blivit utsatta för våld i hemmet av sina män - från det. I nya SVT-dokumentären Orgasmgarantin vittnar kvinnor från hela Sverige om sina erfarenheter av en vibrator som sägs garantera orgasm. Flera av dem har en bättre relation till sin sexleksak än till en partner. Och går det att onanera för mycket?


En onanipositiv dokumentär från SVT Edit. Nybergh tydliggör bland annat att även om både kvinnor och män är våldsutsatta så kan det vara skillnad på själva våldet och att det därför är viktigt att politiska beslut som berör hälso- och sjukvården tar hänsyn till att våldsutsatthet mellan kvinnor och män skiljer sig åt. Och när jag väl känner att nu är det droppen, så slår jag sönder henne.


Den här programserien handlar om våld som begås av män. Vi vill veta var våldet kommer ifrån och hur männen bakom våldet resonerar. Många säger att man inte ska slå kvinnor.


Män som slår kvinnor dokumentär

Hon är på plats för att dokumentera händelserna kring en bataljon bestående av kurdiska kvinnor som tidigare varit tillfångatagna och förslavade av extremister. Bataljonen leds av den före detta advokaten Bahar, vars liv vändes upp och ner när extremisterna attackerade staden hon besökte och mördade alla män i hennes familj. Tvärtemot vad filmmakarna ofta säger sig sträva efter leder dessa dokumentärer inte till en mer nyanserad bild.


Det råder ingen brist på denna typ av skildringar av thailändska kvinnor och männen som söker sig till dem. En googling på sökorden ” dokumentär thailändska kvinnor ” fyller skärmen med reportage av exakt samma slag. Svenska kvinnor åker till Gambia i Afrika för att skaffa sig år yngre män och bättre sex. De blir inte tillfredsställda hemma.


Män som slår kvinnor dokumentär

Här ställer vi upp på allt, säger Charlie Jallow i programmet TVReportage. Men det är ett ömsesidigt utnyttjande. Kriminalvården fasar nästa år ut ett behandlingsprogram för män som slår sin kvinnliga partner. Programmet Idap har använts i år – trots att studier har visat att återfallsfrekvensen är för hög, rapporterar Kaliber i Sveriges Radio. Trots det är det ändå fortfarande mycket fler män än kvinnor som gör sig skyldiga till grovt vål men kvinnors andel har underskattats länge.


Kvinnor begår våldsbrott i högre utsträckning än vi tror. Susanne Strand är docent i kriminologi vid Örebro universitet och har bedrivit forskning inom riskbedömning och riskhantering. Anders Rosén uppger att han efter filmen har kontaktats av 9kvinnor som vill dejta honom. Nahid Persson menar att hennes syfte med filmen är hjälpa andra kvinnor att genomskåda vissa mäns beteenden och bespara sig själva smärta. Med min film har jag gjort mitt för att få kvinnor att öppna ögonen och vara försiktiga, säger hon.


Den underhållningen vi bjuds på här är av hög kvalité och det är verkligen, verkligen bra fotboll. Det är bara att se på underhållningen här. Man måste successivt se till att föra över mer resurser så att kvinnor och tjejer får samma möjligheter som män.


Inget annat duger, säger han. Det indiska medborgargardet Gulabi gang beväpnar sig med käppar, klär sig i rosa och besöker män som slår sina fruar. Män hålls utanför - Vi letade i flera månader innan vi hittade en kille som ställde upp anonymt, säger Liza Marklund.


Också i debatten om kvinnovåldet är männen försvinnande få. De män som inte slår tycker inte att de har något med det att göra. En tumme NER för dem SOM gillar att kvinnor slår män och det som hänt Torbjörn Lundqvist är ok med hans misshandel på sig! En tumme upp för hur vidrigt det är med allt våld som sker i nära relationer. Där kvinnor misshandlar män.


Hotfulla män Lyssnarsamtal: Narcissism. Sommarsurr med Sara Varga - Om utsatthet, vuxenmobbning och historien bakom låten Spring för livet P3. Dålig hjälp för homosexuella män.


Män som slår kvinnor dokumentär

Killar som slår sina killar. Ny lag om förföljelse kan ge fyra år. Det kan ifrågasättas varför jag valt att fokusera på endast våld mot kvinnor utfört av män. Det förekommer även våld i homosexuella relationer och det finns även kvinnor som slår män. Jag har dock valt att begränsa mig till just mäns våld mot kvinnor vilket jag tror kan vara nödvändigt med tanke på tid och rum.


Få kvinnor vågade berätta om övergrepp på den tiden, men Recy gjorde det. Den svarta motståndsrörelsen skickade Rosa Parks för att utreda vad som hänt. Har ni sett dokumentären Surviving R. Kelly, där flertalet kvinnor vittnar om hans psykiska och fysiska misshandel?


Oavsett om du tror att det är sant eller inte är dokumentären värd en titt. Förbered dig med något lugnade efteråt, för det här är en dokumentär som rör upp många känslor. Ny behandling för män som slår Vänersborg Som TTELA skrev om i veckan så har mäns våld mot kvinnor ökat.


Nu finns det dock ett behandlingsprogram i Vänersborg för de män som med hot och våld misshandlar sina kvinnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg