måndag 28 januari 2019

Sveriges domstolar skilsmässa

Bodelningsavtal - upphörande av samboförhållande. Fyll i och ladda ner ditt dokument online. Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension.


Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Skilsmässan gäller från den dag domen vinner laga kraft, alltså normalt tre veckor efter domens datum, då tiden för överklagandet har gått ut. Först när skilsmässan vunnit laga kraft kan man gifta om sig på nytt.

Här finns information om hur mål och ärenden går till men också aktuell information från domstolarna. Svarar personen att hen också vill skiljas och ingen av er har barn under år boende hos er så kan tingsrätten besluta om skilsmässa direkt. I så fall skriver tingsrätten en dom som skickas hem till er. Domstolen besluter då om betänketid. I annat fall beslutar domstolen om betänketid.


Ansökan om skilsmässa utan blankett. Nu går det att ansöka gemensamt om skilsmässa via e-tjänst. För att kunna använda e-tjänsten måste ni vara överens om att skilja er.


Om ni har barn under år behöver ni också vara överens om vårdna boende och umgänge.

Ni måste båda ha e-legitimation och ansökningsavgiften är 9kronor. You have to enable javascript in your browser to use an application built with Vaadin. Av dessa utgör nästan hälften tvistemål (inklusive familjemål), något mer än en tredjedel brottmål och resterande del domstolsärenden.


Värmlands tingsrätt är en allmän domstol vars främsta uppgift är att handlägga brottmål och tvistemål. Domsagan omfattar Värmlands län. Hemsidan är under uppbyggnad. Motsvarande gäller när en domstol dömt till upplösning av ett registrerat partnerskap. Sveriges domstolar kommer att lansera en E-tjänst där man kan registrera sin skilsmässa.


Nacka tingsrätt är också mark- och miljödomstol. The tool enables a direct, mechanical translation of the text to be made on the website. Sarah förlorade sin rätt till den islamska morgongåvan mahr, för att HD beslutat att svensk lagstiftning ska gälla. Men när det kommer till skilsmässa vägrar hennes man att skilja sig enligt islamsk lag och Sarah kan inte gå vidare i livet med en ny man – trots att de båda lever i Sverige.


Kristianstads tingsrätt är en allmän domstol som hanterar brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser. Tingsrättens öppettider är måndag - fredag kl. Men att en muslimsk tradition, där mannen ska betala pengar till sin hustru, tillämpas i svenska domstolar är det få som känner till. Och för Sina från Iran blev det en chock, när hans fru tog ut skilsmässa i Sverige krävde hon honom också på sin mahr - och tingsrätten dömde honom att betala. Denna sida är inte komplett.


Söker du aktuell information om domstolen , gå till vår ordinarie webbplats.

När skilsmässan är färdig är det dags att göra en bodelning Fördelning av makars giftorättsgods. Då är huvudregeln att alla tillgångar och skulder tas upp och att en likadelning görs mellan er. Då du och din fru gift er i Thailand är äktenskapet giltigt i Sverige under förutsättning att det är giltigt enligt både svensk och thailändsk lag. Med utgångspunkten att åtminstone du har svenskt medborgarskap är svensk domstol behörig att ta upp talan om skilsmässa och det ska hanteras enligt svensk lag.


Ett gift par som vill skiljas ska ansöka om skilsmässa vid den tingsrätt som den kommun man bor i tillhör. Vilken tingsrätt ska ha hand om din skilsmässa ? Här nedan finner du Sveriges alla tingsrätter i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg