torsdag 16 januari 2020

Warszawas slott

Förboka på webben till bra priser! Ha biljetterna klara och njut av upplevelsen. Få ut det mesta av din sightseeing! Hitta det perfekta Slotshotell med halvpension. Två gånger i månaden visar man en film om slottets och landets historia, något som är nära förknippat med varandra.


Kungligt mellan slotten.

Den kungliga leden, Trakt Królewski på polska, är vägen kungarna förr tog från det kungliga slottet i gamla stan till sitt andra slott , Wilanow, som då låg utanför staden. Den första delen av rutten, Krakowskie Przedmieście, är pampigast, kantad av palats och kyrkor. Sankt Johannes ärkekatedral ingår i detta världsarv. Warszawas slott är mycket stort och imponerande. På grund av alla slott har det uppstått grönområden som tidigare hört till palatsen men som nu funkar och ses som parker för allmänheten.


Du kan gå hit från spårvagns- och tunnelbanehållplatser i närheten. Det är bäst att du kollar öppettiderna innan du beger dig dit. Besökare måste betala inträde.

Slottet är öppet varje dag, men exakt när varierar. Den långa breda gatan går över i Nowy Swiat, shoppinggatan med låga hus och lugnt promenerande människor, här finns restauranger och butiker och konditorier. Det är svårt att besöka staden utan att gå till det välkända Polin, museet för polska judars historia i Warsawa. Kantas av pastellfärgade hus och ockuperas av konstnärer, hästdroskor och kafébord.


Ett barockslott i gamla staden som förut även hade rollen som parlament. Längs med de kullerstensbeklädda gatorna ligger färgglada hus, vackra kyrkor, monument och UNESCO:s världsarvslistade torg Rynek Starego Miasta. En charmig och stämningsfull atmosfär råder här. Torget är definitivt ett riktmärke och är väl värt ett besök. En stor del av museet handlar om just detta.


Ladda ned premiumbilder som du inte kan hitta någon annanstans. Glöm inte att besöka baksidan av slottet där det är grönt och fint, och man dessutom har utsikt ner mot floden Wisla. Håll utkik efter de två Rembrandt-målningarna i slottets Lanckoroński-kollektion. På torget hålls många utomhusutställningar, annonskampanjer och andra offentliga evenemang under hela året. Bläddra milions ord och fraser på alla språk.


Efter kommunismens fall har mycket gjorts för att göra staden vackrare. Gamla grå hus har byggts om eller målats av konstnärer, skyskrapor har vuxit upp och man har till och med anlagt nya parker. Staden bombades, totalförstördes och lades i ruiner i slutet av kriget.


I slottet finns verk från sådana konstnärer som Canaletto och Rembrandt.

Mona Social, lagomt lat och livsnjutare i det lugna, stolt rökfri. Jag är pratig, tyvärr pratar jag ofta först och tänker sen, så det blir en del att rätta. Här samsas 2butiker, restauranger och en.


Barrundan ger dig möjligheten att upptäcka flera olika barer och nattklubbar samtidigt som man får träffa andra festglada resenärer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg