måndag 3 december 2018

Vad är kristen tro

I kristen tro finns vår värl från de väldiga galaxerna ner till de minsta cellerna, på grund av Guds vilja. Det sägs ibland att Gud är livets Gu och Gud kallas också för Skaparen. Allt som finns är Guds skapelse.


I kristen tro är Gud och Skapelsen inte samma sak, utan Gud är utanför sin skapelse, och oändligt större än den. Om kristen tro Vill du veta mer om kristen tro ? Eller funderar du över hur man blir kristen ?

Här på webben kan du läsa om vad Svenska kyrkan står för. Du kan också få näring till dina egna tankar om kristen tro. Svaren på vad kristen tro är kan vara många och skiftande.


För tron är inte främst en åsiktsgemenskap utan en gudstjänstgemenskap. Tron är djupt personlig, den punkt där egna erfarenheter av livet möter Gud. Om man skulle gå ut på gatan och fråga olika folk vad de tror kristen tro är skulle du säkert få lika många olika svar som människor du frågar. Trots att vi i Sverige är uppvuxna i en postkristen kultur, där skolan gör sina försök till att förmedla vad det innebär att vara kristen , är det ändå väldigt få som faktiskt vet vad det handlar om.


Att vara människa är komplicerat.

Rätt och fel, gott och ont, vackert och fult, friskt och sjukt. Varken vi själva eller världen runtomkring oss är enkel att förstå. Ingen människa är antingen eller – hon är alltid både och. Så säger också kristen tro.


Hur ser Svenska kyrkan på döden? Hur går en begravning till? Hur förklarar Svenska kyrkan treenigheten? Bibeln mer än en historiebok?


Här hittar du material om kristen tro , om vad det är att vara kristen och Guds barn, hur du blir en sann kristen , född på nytt och frälst, hur du får evigt liv. Vad är och hur firar vi nattvard? Men vår huvudsakliga källa är evangeliernas berättelser, som vi tror i det stora hela återger vad som hände med Jesus, även om vi inte kan veta säkert i enskilda detaljer. Matteus, Markus, Lukas och Johannes beskriver ofta samma saker på olika sätt och ibland också i olika ordningsföljd men huvuddragen är desamma. Förutom Nya Testamentet finns det ett antal böcker från efterapostolisk ti som av kristna samfund räknas som apokryfer i meningen att de inte är normativa för kristen tro och liv.


Några av dessa är av gnostisk härkomst, det vill säga de härrör ur en inriktning som inom kristendomens dominerande grenar kom att bedömas som irrlärig. Frågor och svar om kristen tro - 1. Vad innebär det att vara frälst? Räcker det inte med att bara säga kristen tro ? I vår tid är det så otroligt mycket mänskligt tankegods, rena villfarelser och all sköns världslighet som korrumperat den kristna tron.

Man kan uppfatta det som om det är okey för en kristen att tro lite hur som helst, lite som man själv tycker. Här ger vi en kort beskrivning av kristen tro. Guds ande överbevisar människan om att hon är en syndare.


Jesus sa att Hjälparen den helige Ande sänds för att överbevisa världen om synd och rättfärdighet och dom. Att tro på evigt liv är att tro på under. Tro är tillit till undrens Gud. Vad handlar det om egentligen?


Fullkomlig förlåtelse Söker Du ett trevligt, lagom lättsmält, religiöst vackert budskap att läsa som ett tidsfördriv, som varken syftar till att förändra eller åstadkomma någonting, är dessa sidor inget för Dig. Jag tror att vi behöver två saker för att hitta de djupare sanningarna i tron och livet. Det första vi behöver är , viljan att se dem. Vilja är grunden för alla relationer. Vi brukar säga att hoppet är det sista som överger en människa, men jag tror att det är viljan.


Vi behöver också ge tron och livet tid. Det här är en bok för den som är nyfiken på kristen tro. Sju steg i kristen tro av Jonas Lindberg kan beskrivas som en konfirmandbok för vuxna.


Den är skriven både för den som är nyfiken på kristen tro och för den som har en tro och vill lära sig mer om den. Däremot är själva läran och tron på Jesus i stort sett densamma inom alla de kristna riktningarna. Trosbekännelsen läses varje söndag av präster i tusentals kyrkor runt om i världen.


Kristna tror på en treenig Gud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg