torsdag 6 december 2018

Måltidsmåttet storlek

Designad för dig som vill äta balanserat och gå ner i vikt på ett smartare sätt utan att behöva krångla med köksvåg och kaloritabeller. Hitta enkelt rätt storlek i tabellen nedan. Vill du gå ner i vikt snabbare, kan du välja storleken i parentes. Klicka på det mått som passar dig nedan för att köpa!


För tips på vilken storlek som passar dig - se bilden! Så gjorde vi Måltidsmåttet användes vid middagslagning i ett parhushåll. Måtten användes dels för att mäta upp råvaror innan tillagning och dels för att mäta upp en lagom mängd färdig mat att lägga på tallriken. Den modell av Måltidsmåttet som testades var anpassad för en vuxen kvinna. Bildstöd för Portionskontroll med Måltidsmåttet.


Med bildstöd blir enklare för dig att använda dina Måltidsmått för portionskontroll. Hittade just en broschyr som jag fått med mig från mässan förra helgen, nämligen ” måltidsmåttet ”. Tanken är väldigt bra. Det ser ut som en måttsats likt dl, msk, tsk etc. Ett mått för protein, ett för kolhydrater, ett för grönsaker och ett för sås. Måltidsmåttet Vid svårigheter att veta och förstå hur stor en normalportion är kan måltidsmåttet användas.


Måltidsmåttet storlek

Kolhydrater, proteiner, grönsaker och sås – alla har sin egen måttsats för att få rätt storlek på portionerna och fördelningen. Lägg upp maten på en normalstor tallrik så ser det mer ut. Njut långsamt av den portion du har framför dig så känner du mättnaden.


Om man vill ha en riktlinje finns ju måltidsmåttet att köpa på apoteket hjärtan och andra ställen, googla måltidsmåttet. Då är det olika mått för proteiner, kolhydrater, grönsaker och sås. Detta är inte ett skämt. För ”endast” 159:- kan du köpa fyra plastmått som hjälper dig att följa den omoderna tallriksmodellen. Varför man nu skulle vilja göra det.


Måltidsmåttet storlek

För att hålla vikten ska man äta: En handflata (tjocklek och storlek , men utan fingrar) protein. Ska vi vara, låt säga max stycken, här i tråden som peppar och finns här för varandra under vår resa. För att vinna denna vinst ska du klicka in dej här och bestämma vilket print du vill vinna. Kopiera länken till din kommentar. Läste på förpackningen, Måltidsmåttet ! Perfekt, då behöver jag inte ens fundera över hur mycket jag ska eller bör lassa på min tallrik!


Allt som man ska äta läggs upp bara i måtten , det står på varje mått till vad det ska vara. Min räddning har blivit något som kallas för Måltidsmåttet (Finns att köpa och beskåda på hemsida med samma namn eller på välsorterade apotek). Det är i princip färgglada kåsor av olika storlek för Frukt o Grönt, Kolhydrater, Protein och Sås respektive. Storleken på de olika måtten är uttagen av dietist. Men jag tycker du orde testa måltidsmåttet som annaba skriver om.


Måltidsmåttet storlek

Vet flera stycken som testat det och är jättenöjda. Tallrikarna ökade i storlek tillsammans med propagerandet för mindre fett och mer kolhydrater. Det hjälper inte ett dugg att försöka tvinga folk att äta mindre men samma magra mat, då håller de sig inte mätta.


Hur mycket pasta och ris räknas ungefär som en portion? Gärna mått i deciliter för jag tycker inte att jag får kläm på mått som en handflata eller en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg