måndag 17 augusti 2020

Vad söker man mest på google

Här ser du de vanligaste sökorden, sökbegreppen och söktrender just nu. Om du söker på Dagens Nyheter får du samma resultat som för dagens nyheter. Tips 5: Hitta svar snabbt. Vissa funktioner, till exempel information om idrottslag, finns inte i alla områden.


I toppen hittade vi fidget spinners, den omtalade tv-serien Skam och en viss händig tv- man. Visst har vi googlat enormt mycket under året – över miljoner sökningar har gjorts varje dag runt om i Sverige!

I år ser det lite annorlunda ut. Svenskarna är fortfarande nyfikna på trendiga spel, omtalade personer och vad dab egentligen betyder. Och vissa sökningar är minst sagt annorlunda.


Det vi googlar mest på återspeglar vad som finns på nyhetsagendan. I januari sökte vi på Charlie Hebdo med anledningen av dådet i Paris och i februari var det Melodifestivalen. Går du in på sajten får du se vad folk söker på – just nu. Ordet skrivs på skärmen, och om du också vill läsa mer om det är det bara att klicka.


Exempelvis Googlas det omkring 12.

Ny Teknik vilket kan jämföras med 22. Anja Pärson eller 1miljoner på Michael Jackson. Hon säger att man kan se att svenskars sökbeteende har förändrats med åren. Förr sökte vi på väldigt korta och enformiga ord. I dag söker man på mycket mer komplexa meningar och uppbyggnader.


Vi är också otåliga och vill ha svar direkt, säger hon. Nyfiken på vad man googlat mest i andra delar av världen? Men det händer också att du inte kan hitta exakt vad du letar efter. Troligtvis hittar man främst böcker om självhjälp.


Vad googlar du på egentligen? Testa utmana dina vänner och dela med dig av detta. Hur många av dessa har du och dina vänner sökt på egentligen? Lär dig grundkursen med vår webb-tv-film här.


Det är bara att klicka på pilen mitt i bilden. Att söka på engelska eller något annat språk kan ge mer relevant information i vissa ämnen än att bara söka på svenska. I listan över sökresultat framgår från vilka källor sökmotorn hämtat informationen.


Vilka källor som är bäst beror på vad du vill veta och på din förkunskap om ämnet.

Vad finns det för andra, likvärdiga program för denna typ av tjänst? Vore intressant att jämföra lite. I detta dokument förklaras vad avtalet består av och några av villkoren i avtalet beskrivs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg