fredag 28 augusti 2020

Var ska man bo på phi phi

Var ska man bo på phi phi

Se foton på gamla klasskamrater! Ska ni bo på Phi Phi kan jag varmt rekommendera Paradise Pearl bungalows som ligger på Long Beach. Man får ta longtail boat dit men stranden är fantastisk. Fantastisk ö som har allt vad man söker. Ska åka till Phuket med familjen (jag, sambon och dottern på år) och letar efter ett bra boende på Phi Phi.


Var ska man bo på phi phi

Någonting som ni kan rekommendera? Vi vill bo rent, snyggt och gärna med en ordentlig pool men helst inte för dyrt. Vad är prisnivån på hotell på Phi Phi så man har någonting att jämföra med när man kollar runt. Var bor man på phi phi för att sola, bada och samtidigt hänga i barerna och få festligheterna på kvällarna? Antar att det är rätt uppenbart när man väl kommer till phi phi eller?


Kommer ju åka dit med båt ifrån ao nang. Efter några dagar på phi phi kommer vi antagligen att ta oss till phuket. Inte första gången jag reser tll Thailand men har aldrig besökt Phuket.


Jag gillar hålligång men vill även se mig omkring. Något tips om var jag ska bo ? Ska jag bo i Phuket City eller Patong eller kanske någon annanstans? Jag är inte intresserad av ligga på någon st. Phi Phi View Resort, på höjderna norr om Lo Dalam, var en av få bungalowbyar som klarade sig undan tsunamin. Vågorna nådde helt enkelt inte hit.


Stor anläggning med pool och boende i olika prislägen, alltifrån luftkonditionering till enkel och sliten budgetvariant med fläkt. På PhiPhi-Island hittar du allt för billiga men prisvärda boende för backpackers till lyxiga resortliknande hotell för den kräsne. Vill du däremot lyxa till det lite rekommenderas att boka boende i förväg. Där finns inget boende men guidade turer från Ko Phi Phi Don kan anordnas.


Resten av öarna i gruppen heter Bida Nok, Bida Noi och Bamboo Island. Efter filmens premiär ökade turistantalet på Phi Phi -öarna dramatiskt. Dessa hotell på Phi Phi -öarna har fått höga betyg av par: PP Mountain Beach Resort and Water Park, PWood Loft och U Rip Resort. Många kommer till denna underbara ö för att dyka, snorkla, slappa i solen och framförallt komma ifrån vägar, bilar, bussar, buller och stressen. Koh Phi Phi i Thailand!


Bo på stranden på Phi Phi. Ton Sai eller på närliggande stränder, som t. Ving har flera bra hotell på ön, till exempel Phi Phi Island Village Beach Resort, en lummig bungalowby på öns utsida. Här får du en lugn och avkopplande resa där du bor i en bungalow omgiven av en trädgård med kokospalmer, bougainvillea och annan grönska. Tidigare var Phi Phi Island känt för att ha något lugnare partyn än på andra ställen i Thailand. Detta eftersom många åkte in till fastlandet för att festa loss under månens sken.


Men med allt fler barer som tagit upp denna tradition kan man mycket väl stanna kvar på ön om man vill uppleva denna thailändska ”tradition”. På 80-talet drog man tillbaka trupperna och sedan dess har det återigen varit lugnt på ön. Phu Quoc i samband med att den nya internationella flygplatsen öppnade. Det gäller både om man väljer någon av de mer exklusiva restaurangerna eller håller sig till gatumaten som serveras i marknadsstånd för en billig peng. Råvarorna är ofta riktigt fina, inte minst fisk och skaldjur som alltid finns att få tag på av riktigt god och välsmakande kvalitet.


Var ska man bo : Det är ofta svårt att veta precis var man ska bo när du besöker en ö för första gången. Resebyrån Ving har fyra resenärer på plats på Phi Phi. Vi kommer att kontakta dem men de bor inte på något av hotellen som ligger på gatan som brinner. Det närmsta hotellet där vi har resenärer är 7meter därifrån, säger Anna Hagberg på Vings pressjour. I Khao Lak finns ett enormt utbud av hotell.


Var ska man bo på phi phi

De flesta är av resorttyp. Enkla och billiga bungalows är svårare att hitta. På Hostelworld kan man hitta billigare boende på vandrarhem med både sovsalar och privata sovrum.


Om du vill bo och leva nära den thailändska kulturen, så finns det så kallade homestay i Andamanregionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg