måndag 17 augusti 2020

Vad kostar parterapi

Vad kostar parterapi ? Avgiften för parsamtal varierar mycket mellan kommuner, räkna med cirka 100–5kronor. Kontakta din kommun för exakt prisuppgift. Parterapi är en form av terapi som fokuserar på att minska konflikter och kommunikationssvårigheter inom ett förhållande. Ibland kan parterapi också ge insikt i huruvida relationen bör fortsätta eller inte. Tillsammans med en partner träffar man en terapeut för samtal.


Parterapi ­institutet i Lund har sessioner på minuter, och 8-gånger är det vanliga. Par som känner engagemang i sin relation och vill fortsätta leva tillsammans. Rekommenderas ej om våld eller missbruk förekommer.


Egenavgiften är den summa som ni betalar vid varje besök. Summan bestäms av din kommun, likaså bestämmer kommunen antal samtal. Parterapi Pris Priserna varierar givetvis beroende på vilken parterapeut du besöker, vissa kan ha ett väldigt bra omdöme och kan därför ta lite mer betalt.


Men det betyder inte att de som är billigare är dåliga. Familjerådgivning till Höganäs kommuns invånare kostar 287:- per timme eftersom de har avtal med oss. Detta gäller alla som är folkbokförda i Höganäs kommun. Ilska, besvikelse och hopplöshet kan komma att dominera parrelationen och det blir svårt att förhålla sig till varandra. Oberoende vad ni har för problem är det centrala hur ni pratar om dem.


Om ni hittar ett sätt att prata med varandra kan det ni bråkar om, eller inte klarar av att prata om, även bli samtalstema som stärker relationen. Jag funderar på parterapi , men vad kostar sånt inom kommuner på ett ungefär? Jag själv är inte bara hemma, jag pluggar mer än 1 i veckan och arbetar extra så mycket som möjligt vilket i snitt kanske är 2dagar i veckan, ibland jobbar jag fulla veckor och ibland är det ingenting alls.


Vad kostar parterapi

Att gå i någon form av psykologisk behandling, t. Ett besök kostar sällan mindre än 8kronor och ofta även mer. Psykologisk behandling är tyvärr inte offentligt finansierat. Besök för par är minuter långa. Rabatt kan lämnas till studerande som önskar förlägga sin egenterapi hos mig.


Många kan få sin terapi betald via sin arbetsgivare eller hemförsäkring. Första besöket betalar du kontant eller via swish. Vanligtvis ses vi varannan vecka.


Vad kostar parterapi

Oftast kommer man första gången tillsammans vilket ger båda i paret en möjlighet att ta del av hur den andre ser på relationens svårigheter, och vad man önskar få ut av parterapin. Men ibland är det inte möjligt. Enskild behandling av barn och ungdom (under år) hos läkare är kostnadsfri. Det finns en rad olika anledningar att söka sig till parterapi. För par som exempelvis inte längre känner närhet till varandra, ständigt bråkar om samma problem, eller känner att relationen tar mer energi än vad den ger, kan parterapi vara ett effektivt verktyg.


Parterapi utifrån emotionellt fokuserad terapi (EFT) ger er möjligheten att komma ur destruktiva mönster. Det är en parterapi som skapar förutsättningar för att känna större tillit och djupare intimitet med varandra. Metoden hjälper er att bryta era destruktiva mönster och stärka ert förhållande. Den metod jag använder heter EFT, Emotionally Focused Therapy for Couples och är en av världens mest utvärderade metoder för parterapi. Forskningsresultaten är mycket goda.


Vi talar om en strukturerad terapi i olika steg som upplevs som logiska och därför skapar trygghet i arbetet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg