onsdag 25 februari 2015

Lampkontakt koppla

IKEA - KOPPLA , Lamppropp med kabel, ojordad vit, Denna produkt bär CE-märket. Det finns inga dumma frågor bara dumma svar :-) Danne Edit, Helt rätt Peter, frånsett elektriker som kopplade ström i min nya utbyggna han hade ett eget system, har för mig att han körde brun som nolla, lite klurigt att komma på. Re: Koppla in lampa etc. Svart är fas, blå är nolla, gröngul är jord. Att du har en brun betyder att den sitter på fas, fast efter strömbrytaren.


Koppla jord till jord och sedan brun till fas och blå till noll.

Men vad spelar det för roll då det bara är en lampa? Anges det verkligen fas och nolla på den? Jag har en möbel framför en knapp som går till taklampan. Taklampan kopplas in genom ett lamputtag.


Då jag fortfarande vill ha belysning i det rummet, utan att flytta möbeln, vill jag koppla in en golvlampa till det lamputtaget. Golvlampan har däremot ett vanligt uttag och har även en egen strömbrytare. Jag förstår hur Mikaeltänker, men nu säger du att takuttaget är skyddsjordat, då är det viktigt att kablarna i lampan kopplas rätt, då måste du ha helt klart för dig, vilken av dom genomskinliga kablar som är för skyddsjorden, om nu det verkligen är någon kabel i lampan som har med skyddsjord att göra, men även vilken som. Då går väl jorden vidare till nått annat rum, man får inte blanda uttag med och utan jord i samma rum men jag undrade om nån kanske hade kopplat bort den för att koppla in lampan men så är det alltså inte och finns det inte skyddsjord i vägguttagen så får du inte heller ha det i lamputtaget.


Används när lampan monteras på annat stäl.

Gjort det ett flertal ggr men inte med jordade kontakter i bilden. Som ni ser på bilden så har jag en sockerbit som ska kopplas till själva lampkontakten men lampkontakten har sladdar men sockerbiten bara två. I detta exempel visas hur en av normcentralens grupper kopplas in till en ström­ställare, två lamputtag och ett vägguttag. Exemplet visar en dold förläggning (kopplingen i ­väggar och tak som förbinds med rör och dosor). Smidig inkoppling i lampor.


Färdigkopplad med lampkontakt. Lampsladd för montering på plint. Köp Lampkontakter, tillbehör online på kjell. Varför kopplar ingen en demo fotar och lägger ut? Så det blir lättare för TS.


Ser väl inget fel i att montera en sån där kontakt? Det viktiga är väl att dragavlastningen håller i FKn, så inga olyckor händer. Spelar det någon roll om vilken man kopplar in till den blåa sladden och vilken till bruna i lampproppen? E som är grön-gul och kopplat till den 3:E.


Vilka elarbeten får man egentligen göra själv? Vad är okej att ge sig på själv och när är det olagligt att försöka göra elarbeten själv. Sen måste man skala sladden och dela den. Se till att du delar så långt att det räcker till dit den ska skruvas fast.


Skala av innerplasten på mm.

En felaktigt e-postadress, ett felaktigt användarnamn eller lösenord har angetts. Du kan logga in med ditt användarnamn i stället för e-postadress om detta fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg