torsdag 22 oktober 2020

Vävspänt tak

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. Läs om Plannjas Taksäkerhet här! Sök smidigt på vår hemsida. Hitta närmaste återförsäljare här! Kulörprogram med RAL- och NCS.

Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Ett äkta vävspänt tak är vackert, och i dag mycket ovanligt.


Det finns bara några få målare som kan konsten att sätta upp nya vävtak ellerlaga gamla. Den släta ytan lär du ju inte få med med gipsskivor utan mkt spackling o annat. Går det skulle jag absolut försöka behålla taken , i andra hand sätta upp nya.


Har du problem med ditt vävtak, eller är du intresserad av att få ett nytt vackert vävspänt tak uppsatt i ditt hem, så är du välkommen att höra av dig till mig.

Det spricker lite här och där. Pappspända tak har varit populära i århundraden. Vi har ett vävspänt tak som fått en spricka. Hur lagar man detta lämpligast? Räcker det att med att lägga på lite målarfog?


Har ett vävspänt tak där färgen successivt spricker sönder. Taket är tidigare målat med en oljefärg på limfärg. Tag bort gamla takskivor, eller, om taket är vävspänt , som här, börja med att skära ner taket. Glöm inte att ta bort lysarmatur innan du börjar skära!


Takskivorna bör monteras i samma riktning som eventuella golvbrädor, parkett eller längs med ljusets fall in i rummet. Planera hur skivorna ska sitta. Eternit tak på ett litet hus i Oxie.


Hust är på 1kvm, enplans. Vi önskar köpa huset och är med. Akut behov av att byta takpannor, underlagspapp och läkt.


Anledningen till ev takrenovering är att jag vill ha solceller på taket. När detta torkat så lägger man på vävlim på sprickan och området närmast, sätt sedan en lite för stpr pappremsa över sprickan och borsta fast den i det våta vävlimmet, eftersom pappremsan skall vara lite större än själva sprickan i taket så kommer pappen att hänga ner på sidorna där den inte fastnat i limmet. Beroende på hur skadan ser ut så kan man med fördel laga det vävspända taket eller väggen.

Skadan frilägges och löst material plockas varsamt bort. Det trasiga området makuleras med speciell makuleringspapp som flossas för att erhålla en osynlig lagning. Olika metoder används med avseende på skadans utseende. Det har bildats stora sprickor i färgen.


Vet att det finns åtminstone två olika sorter. Jag tror att väven är hel. Roland Cameron har arbetat inom måleribranschen i över år. Camerons Måleri som idag heter Vävtaksspecialisten.


Våra är riktigt fina fortfarande, men jag tycker att de är väldigt opraktiska - just med tanke på att man inte kan skruva upp nåt i taket. Videon har lagts upp från en Android-telefon. Ett som är vävspänt med nån typ av juteväv, som sen är målad (har vi).


Vårt tak behövde två lager färg, sedan var det klart. I stället för att göra en helt ny pappspänning eller sätta gipsskivor i taket , som man gör vid konventionell rust och då lägga uppskattningsvis tio timmar för det här taket , gick den här enkla lagningen på en timme.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg