måndag 12 oktober 2020

Vart ska man bo på santorini

Se foton på gamla klasskamrater! Specialpriser på dina Agodahotell. Läs omdömen och boka nu!


När hotellen med bästa utsikten mot vulkanen och solnedgången dessutom erbjuder en härlig pool blir det öns bästa boende. Här på någon av hotellets många terrasser utmed klippan kan man stå och beundra utsikten hela dagen.

Eller ur horisontalläge från poolen. Vill du ha lugnet ska du istället åka till Vlychada på södra delen av ön. Ta sig runt Var man än bor på Santorini så har man nära till det mesta. Skulle jätte gärna vilja ha tips om fina hotell, samt vilken del av Santorini som är bäst att bo på.


Om någon har resebilder att visa skulle det vara toppen :). Städerna Firà, Imerovigli och Oia ligger allra vackrast på Santorini , husen klänger sig fast högt upp på 1meter höga klippor. Härifrån kan du njuta av solnedgången från en hotellbalkong eller uteservering.

Om du vill bo nära en strand så väljer du badorterna Perissa, Kamari eller Vlychada. Det finns väldigt många bra hotell på Santorini , jag skulle personligen skippa att bo i Oia eftersom det är så väldigt mycket turister där. På Santorini behöver man inte ens leta efter sevärdheter, för hela ön är en enda stor sevärdhet.


Förutom det dramatiska landskapet vill jag rekommendera utgrävningarna i Akrotiri, Ancient Thira, vulkanerna Nea Kameni och Palia Kameni, solnedgången, samt ett besök på någon av de många vingårdarna. Man kan ta sig vart som helst och tillbaka på samma dag. Här finns kokande källor, raserade ruiner och vidunderliga vyer.


På södra busstorget och huvudgatan ovanför Mykonos centrum trängs vespauthyrarna, vilket pressar priserna något. En vespa kostar i snitt drygt euro per dag. När man går av färjan på Mykonos möt man av otaliga rumsuthyrare som erbjuder bra priser till dig som inte har bokat i förväg.


Boka ditt Hotell i Santorini online. För vissa blir resan till Santorini en en gång i livet-upplevelse, andra återvänder år efter år. Varför reser så många till Santorini ? Santorini är en av Medelhavets vackraste platser, ön ligger som ett slags Grand Canyon vid havet. Här har vi svarat på lite vanliga frågor som om huruvida Santorini är dyrt, hur stämningen är eller vart på Santorini man ska åka.


Vart ska man bo på Mallorca? Det finns många ställen med hotell och lägenheter på Mallorca, och som förstagångsbesökare kan det vara knepigt att veta vart man ska bo på Mallorca.

För att göra det enkelt har jag gjort en snabbguide nedan utifrån några av de vanligaste turistorterna. Vill man både festa och hänga på stranden så är det absolut bästa att bo i stan för då har du gångavstånd till utelivet, matbutiker och restauranger. Varför det är så är för att det är smartare att åka buss till och från stranden och alla beachclubs istället för att åka buss eller taxi hem ifrån nattklubbarna.


Bor man i Fira är detta toppen, men annars kan det kännas lite omständigt att man behöver byta buss för att till exempel komma från Oia till södra delen. Det kan också vara så att man inte får plats på bussen eller att man får stå hela vägen. Det är alltid många turister på Santorini , och under högsäsong ännu fler. Det beror helt på var på Santorini ni bor om det ska vara romantiskt.


Fira och Oia är väldigt fina och romantiska, dock dåligt med stränder där. Kamari och Perissa är i mitt tycke trista slitna turisorter som jag inte vill åka tillbaka till. Har aldrig sett så mycket kackerlackor någon annanstans som där för två år sedan.


Denna natursköna ö bjuder på ett bergigt, grönt landskap med citrusodlingar och olivlundar. Längs kusten ligger byar, stränder och vikar med kristallklart vatten. Rhodos stad med sin gamla stadsdel är så välbevarad att den har hamnat på Unescos världsarvslista. Väljer man att bo i Samos stad har man tillgång till ett antal bussar som smidigt tar en runt ön, men på söndagar har bussförarna ledigt, så då går inga bussar alls.


Till Samos kan man flyga reguljärt eller så reser man med någon av charterbolagen som flyger direkt till Samos från Sverige. Om man vill vara bort i två veckor är ett hett tips att först bo en vecka i Lassi och utforska de södra delarna av ön, för att sedan bo några dagar i Assos följt av några dagar i Fiskardo allra längst i norr. Så vill man ha en ö med mycket att upptäcka, otroligt vacker natur och dramatiska stränder, då ska man välja Kefalonia.


Författare och forskare har spekulerat i att Santorini skulle vara platsen för den sjunkna ön Atlantis, som den grekiske filosofen Platon skriver om cirka 3f.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg