torsdag 16 juli 2020

Tips på god mat till helgen

Den största anledningen till att svenskarna äter ensamma är enligt rapporten att de inte har någon att äta med (procent). Andra orsaker är att man vill vara för sig själv (procent), att man har bråttom (procent), att man vill se på tv eller kolla mobilen (procent) eller att man jobbar samtidigt (procent). Med lite finare råvaror och våra inspirerande recept kan du bjuda in vännerna på en härlig och extra god.


Scones Fattiga riddare Kött. Till helgen kan det vara gott att unna sig lite extra tid till middagen, kanske samla hela familjen eller vännerna i köket och laga något gott tillsammans?

Vi har väldigt goda receptförslag på helgmiddagar som vi gärna vill bjuda med oss av, välkommen att hitta din nästa helgmiddagsfavorit hos oss. Du gör så mycket god mat som alla i min familj (vuxna, tonåringar och 5-åring) tycker om ! Ser gärna mer av ”vardagsmat” som jag tycker är svår att variera många gånger. Enkel helgmat – här hittar du recept på goda rätter Laga något gott till helgen ! Helgmat förknippar många med lite lyxigare mat gjort på goda och fina råvaror. Vi har sammanställs en lista på maten svenskarna helst äter under helgen.


De vanligaste rätterna står för mer än hälften av all mat vi äter under helgen.

Vi på redaktionen på Allt om Mat har nämligen valt ut varsitt favoritrecept som vi själva äter på fredagar! Då ska du testa dessa recept som alla är otroligt goda. Jag heter Madeleine och ligger bakom Landleys kök som idag är en av Sveriges största matbloggar. Här bjuder jag på goda recept, mat - och vintips samt inspiration och smarta knep till köket.


Med bloggen hoppas jag kunna hjälpa dig att laga enklare vardagsmat såväl som annorlunda recept till helg och fest. Vintern är här och det betyder för mig en längtan efter varm mat med hög mysfaktor. Ni vet, god , ni vet, mättande samtidigt som en kram från en italiensk, kärleksfull matmamma.


Ikväll blir det lasagnefest i rutan! Ja, alltså massa annat också såklart, men jag ska laga en favorit som jag kom på ganska nyligen. Passa på att njuta av god mat i helgen – och gör det samtidigt kalorisnålt! Här är tio supergoda och festliga MåBra-recept under 4kalorier.


Nu är vardagen här på riktigt - så se till att njuta av en härlig middag i helgen. Bjud på läskig mat på halloween. Så ett litet tips för dig som befinner dig i Stockholmstrakten som älskar god mat och mysig atmosfär och kanske vill göra en dagsutflykt i helgen. Kyckling med tillbehör verkar vara svenskarnas älsklingsrätt, något som man kan se stämmer överens med topplistan för helgen också.


Och att den tidseffektiva rätten spagetti och köttfärssås hamnar på en stark andraplats bland vardagsmaten är inte heller särskilt förvånande.

En trevlig middag och ett gott glas vin kan verkligen lyfta vilken helg som helst. Varje vecka tipsar Allt om Vins sommelier Erik Thorsell om två viner. Och så får du tips på vilken mat som passar till och förslag på recept. Här har jag samlat över tips på fredagmat som är snabb att laga och ändå lite lyxig. Max minuter tar det, sen står maten på bordet oavsett vilket recept du väljer.


Hoppas det blir din lilla skattkista på fredagsmat att prova idag eller andra trötta fredagar framöver. Fredagslyxig pasta, hur bra är inte pasta? Till helgen , på födelsedagen eller vid andra festliga tillfällen är det perfekt med lite lyxigare, men även lättlagade recept.


Som festmat är en buffé är alltid uppskattat, plockmat ger gästerna en möjlighet till mingel. Servera gärna en välkomstdrink när gästerna ankommer, glöm inte bort att ha alkoholfria alternativ! Ett gott glas vin kan verkligen lyfta vilken middag och som helst.


Dessutom får du tips på vilken mat som passar till och förslag på recept. Här finner du en mängd olika enkla recept på god mat som passar bra till bjudning och fest. Recepten är enkla att göra och många har bilder steg för steg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg