onsdag 1 juli 2020

Tätningsmassa plåttak

Plannja har plåttak i hög nordisk kvalité. Kulörprogram med RAL- och NCS. Ladda ner kulörprogram här. Bygghandel, Plåtslageri, Husfabrik. Hitta rätt kontakt här!

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Lätt att applicera med spackelspade, utan föregående uppvärmning. Flytande olja för falsning av plåtar vid läggning av alla sorters plåttak.


Mångsidig reparations- och tätningsmassa som fäster på de flesta underlag. Används för tätning och lagning av anslutningsskarvar och hål i olika typer av takmaterial som plåt, papp, tegel och betongpannor. Tätningsmassa för både inom- och utomhusbruk med väldigt hög vidhäftning. En enda påstrykning räcker.


Underlaget skall vara torrt.

Borsta rent taket med en grov borste. Papptak bör ej högtryckstvättas med vatten. Större hål armeras med glasfiberväv. Uttorkad takpapp måste först behandlas med Isola Takprimer.


Efter torkning strykes taket med Isola Takmassa. Ger en mycket tät och elastisk fog. För skarvar och genomföringar i hus, bil och båt (ovan vattenlinjen).


Tätar i tak, skorsten, rännor, stuprör m. Laga skadan genast med pappspik och asfaltklister. Har du ett fritidshus som ligger något avskilt är det bra att vara förberedd på ett takläckage. Ledande tillverkare av tak. Alla hus utsätts dygnet runt för vittring, genom vädrets växlingar, UV-strålar, och skador från mossa och lavar.


Bildar ett slitstarkt skyddsskit och kan lätt arbetas ut med pensel eller roller. Silikon, latex och annan tätningsmassa till fogar och lagning. Våra silikonprodukter och fogmassor kan du använda för att skydda och täta skarvar, glipor och hörn.


Välj produkt beroende på omgivande material och miljö – våtrumssilikon till badrum, byggfog till snickerier, glasfiberspackel till plast och plåt osv. Кеш Перекласти цю сторінку Om det handlar om ett plåttak som läcker in vatten kan man antingen välja att byta ut det helt eller, om det handlar om mindre sprickor, välja att täta taket på det ställe där det läcker in.

För att täta sitt plåttak kan man använda någon typ av tätningsmassa som fyller igen. En elastisk lim- och tätningsmassa för all typ av tätning och limning på tak. För vårt tillbygge använder vi begagnat plåttak där det finns hål på de ställen där skruverna fanns tidigare. Vi försökte tättna till det, det håller.


När man lägger andra plåttak på låga lutningar, ej falsade, brukar man dubblera överlappet så att vattnet måste klättra över två höjdpartier innan läckage uppstår. Mina cent, men det finns kunnigare plåtslagare här på forat. Används endast vid skivtäckning med stålplåt och taklutning ≥ 18° samt för att skarva lister och beslag. Jag har ett plåttak hemma som har några år på nacken och skulle väl egentligen bytas ut mot ett nytt, men jag har inte tid för det just nu så jag tänkte se över det och måla det med plåttakfärg för att ge det några års livslängd till.


Byggsortiment med sådant som håller ihop, färgsätter och möjliggör allt från altandrömmar och VVS-projekt till enkla men smarta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg