fredag 3 juli 2020

Tecken på att första mensen kommer

Tecken på att första mensen kommer

Från humörssvängningar till alla hygienartiklar som finns att välja bland. Läs mer om mens och allt omkring det. Ta del av information och tips på Libresse. Lär dig mer om leva med mens här! Tips och råd kring intimhygien.


Hitta all information här! Ontdek wat onze beste kommen zijn voor een geslaagd diner. Bezorgd wanneer jij wilt! Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Kommen van alle merken op beslist.


Finns det några tecken på att den första mensen är på gång? Du kommer att kunna gissa ungefär när du ska få din första mens – bara du vet vilka tecken du ska hålla utkik efter. När du får en vit flytning tar det i genomsnitt ungefär ett år tills första mensen kommer. De flesta tjejer växer också snabbt på längden.


Du kan förvänta dig din första mens ca år efter de första tecknen på att dina bröst börjar utvecklas, mellan åldrarna och 13. Innan dess kommer du förmodligen att märka gula eller vita fläckar inuti dina underkläder. Jag tänkte att man kan starta en tråd om tecken på när man snart ska ha mens. Har ni några speciella tecken några dagar innen mensen kommer , vad isåfall och hur många dagar innan börjar tecken komma ? Jag har märkt att jag får en besvärlig huvudvärk som varar i kanske 2-dagar innan mensen kommer.


Det första tecknet på att du är gravid är att mensen uteblir, men man kan få en blödning men ändå vara gravid. Det beror på att när ägget fäster i livmodern så kan det komma en liten blödning, en nidationsblödning. Här kan du se mer filmer i vår serie Fråga barnmorskan ÅTTA ANDRA TIDIGA GRAVIDITETSTECKEN 1. Jag undrar om det här kanske är tecken på att jag kommer få mens snart. En längdspört är då man växer mycket på kort tid.


Hur mycket och hur fort är väldigt individuellt. Ett tips är att gå till Skolsyster på din skola och be henne att få se din längdkurva som hon har i datorn. När kurvan blir väldigt brant ser man att man har en längdspört och straxt efter kommer (ofta) första mensen ! Förändrade blödningar – ett första symptom. Det kan vara att de blir mer rikliga, kommer med allt längre mellanrum eller blir mer långdragna. Tidiga tecken på att du kan vara gravid.


Se några tidiga tecken som enligt Nhi. Utebliven menstruation. Det mest kända tecknet på att man kan vara gravid är utebliven mens. Det vanligaste sättet att upptäcka att man är gravid är att mensen uteblir.


Det är bra att komma ihåg att mensen kan utebli en måna oavsett hur regelbunden den varit förut, utan att man nödvändigtvis är gravid. Att mensen uteblir kan bero på tex pga stress, oro etc. Om din mens är en vecka sen kan du testa att göra ett.


Här är symtom på att klimakteriet är på gång. LÄS OCKSÅ: oväntade saker som händer i klimakteriet. Men de första tecknen på klimakteriet kan komma ett decennium tidigare - eller. Tecken på att första mensen kommer - Så är det innan du får din första mens.


Med tanke på din ålder, och dina andra pubertetssymtom så kan jag rent generellt säga att din mens antagligen är påväg. De är oftast som mest ömma i början av graviditeten och en bit in. De blir ömma eftersom att kroppen förbereder sig på att amma. Men ömmande och svullna bröst kan även innebära att mensen är på väg. Du har mer flytningar än vanligt För många är ett första tecken på en graviditet att man har betydligt mer flytningar än vanligt.


Här har vi listat nio vanliga tidiga tecken på graviditet. Du kan ha alla, vissa, några andra eller inga alls. Alla kvinnor och graviditeter är olika. Det allra vanligaste av de tidiga tecknen , om du har en regelbunden cykel, är att mensen uteblir.


Tecken på att första mensen kommer

Här listar vi tidiga tecken på att du är gravid. Det finns många graviditetstecken som visar att du är gravid. De vanligaste tecknen på graviditet är utebliven mens , kissnödighet, trötthet, illamående mm. En annan sak är att när du har fått din första mens är det mycket olika hur snabbt det blir stadig och stabilt inom en cykel. En i klassen var stadig inom månader.


Det påverkar matsmältningssystemet och kan göra dig trög i magen. Det kan också påverka dig tvärtom, så att du i stället blir lös i magen. Dags att göra ett graviditetstest! Av: Anne Kolehmainen, uppdaterad av Lisa. I dagens video pratar och visar jag er hur jag bete mig när min mens är på G. Jag hoppas att jag inte är ensam om det här.


Symtom som KAN vara tecken på graviditet. Glöm inte att stalka mig på mins sociala medier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg