måndag 22 juni 2020

Tätningsmassa utomhus

En fog är detsamma som skarven mellan två ytor. De flesta fogar både inom och utomhus ska eller bör tätas för att förhindra fuktvandring och drag. Tidigare kallades nästan allt sådant fogmaterial för kitt – oavsett om det rörde sig om fönsterkitt, lim, cement eller andra tätningsmassor.


Används både inomhus och utomhus för t. Silikon, latex och annan tätningsmassa till fogar och lagning.

Våra silikonprodukter och fogmassor kan du använda för att skydda och täta skarvar, glipor och hörn. Välj produkt beroende på omgivande material och miljö – våtrumssilikon till badrum, byggfog till snickerier, glasfiberspackel till plast och plåt osv. Foga utomhus För att din konstruktion ska tåla väder och vind är det viktigt med rätt prylar. Utefog är avsedd för tätning utomhus mellan byggmaterial som trä, tegel, betong, metall etc. För tätning av täckta fogar utomhus ANVÄNDNINGSOMRÅDE.


För byggtätningar utomhus mellan byggmaterial som trä, tegel, betong och metall. Silikonfogmassa för tätning och fogning av rörelsefogar, inom- och utomhus.

En elastisk lim- och tätningsmassa för tätning och limning på tak. Sikacryl-Vent är en tätningsmassa för tätning av ventilationskanaler som t ex klimataggregat, täta stosar till spirorör och dragskåp. Ger en mycket tät och elastisk fog. För skarvar och genomföringar i hus, bil och båt (ovan vattenlinjen). Tätar i tak, skorsten, rännor, stuprör m. Byggsortiment med sådant som håller ihop, färgsätter och möjliggör allt från altandrömmar och VVS-projekt till enkla men smarta.


Aqua blocker tätar hängrännor, takläckor, balkonggolv, husgrunder och rörgenomföringar, främst på vertikala ytor. Massan blir efter ca timmar yttorr. Tätningsmassan påföres med roller eller fintandad lim spackel. Våderna monteras med - 1mm överlapp vid skarvar och i hörn. Se till, att det inte förekommer blåsor under mattan.


Fogmas-san bör i första hand användas där fogen täcks. Anpassar sig efter hålets eller sprickans utformning, såväl över som under vattenytan. Fäster på plast, glasfiber, trä, stål och aluminium.


Hybriderna har oftast bättre egenskaper jämfört med vanliga akrylfogmassor, polyuretaner eller silikoner.

Hybriderna kan oftast användas som både lim och tätningsmassa och är övermålningsbara. Hybriderna används inom byggsidan som högpresterande fogmassa och inom industri för att täta och försegla paneler, karosser, containers m. Byggsilikon är neutralhärdande och antimögelbehandlat. Häftar på de flesta byggmaterial och är allmänt användbar inom bygge både inomhus och utomhus.


Lämplig för tätning av täcklist vid montering av Pordränskiva. Målar om fasaden och skulle behöva foga lite glipor och sprickor. Latexfog har jag läst ska vara lämpligt, men på förpackningarna står det bara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg