måndag 8 juni 2020

Whiskey skottland

Where a whisky is made can have a huge bearing on its flavour, everything from the source of the water to the presence of peat in the local area will come through in the taste. För oss svenskar är dessa öar nog mest kända för sin karaktäristiska whisky. Smaken av torv är gemensam för dessa whiskysorter, men därutöver skiljer de sig åt. Denna resa är för dig som vill besöka olika destillerier, men samtidigt hinna uppleva öarnas skönhet. Enligt brittisk lagstiftning ska en whisky uppfylla följande villkor för att kunna kallas skotsk whisky : whiskyn måste ha mognat på ekfat i minst tre år.


En skottlandsresa som ger reseminnen som varar länge!

Inget barskåp är komplett utan en bra skotsk whisky. Här tipsar vår expert Andreas Grube om goda och prisvärda fynd på Systembolaget. Lär dig mer om skotsk whisky. Oavsett om du är nyfiken nybörjade eller inbiten whiskyentusiast, skaffa en billig flygbiljett till Glasgow och åk på skotsk whiskyresa.


Sök ett destilleri genom att använda listan till vänster på kartan så styrs den stora kartan till rätt plats. Klicka sedan på namnet på kartan så får ni massvis av information om just det destilleriet ni önskar information om, bra va! Det är skillnad på whisky och whiskey – beroende på vilket land och område den kommer ifrån kan den variera från lätt och blommig till mörk och tjära-rökig. Allt om Vins Andreas Grube ger dig en snabbguide.


Balanserad halvtorr arom, citrus och persika.

Livligt maltig smak på krispigt citrustema. Halvlång kärvt örtig avslutning. Oerhört läskande, enkel och okomplicera inte mycket ekpåverkan. Skottland , Irlan Japan, USA eller Kanada.


Konkret whisky , perfekt komposition. Mångfaldheten inom skottsk whisky är stor, från de rökiga och torvaktiga whiskyerna från öar som exempelvis Islay, till de krämiga och eleganta och ibland sötmafylliga whiskyerna från Speyside i höglandet. Här får vi efter en interaktiv rundvandring känna ett sting av avundsjuka när vi står framför världens största samling av skotsk whisky. Det finns dessutom inskrivet i brittisk lag vilka villkor en skotsk whisky.


Landskapet är rikt på historia och det finns spöken, storsjöodjur, whisky , gästfrihet och 5golfbanor. Det första reportaget handlar om whisky och golf, går det verkligen att kombinera? Intresset av whisky har aldrig varit större än i dag och det är främst intresset av single maltwhisky som ökar.


Det kan vi se på både försäljningsstatistiken och alla whiskymässor världen över. På Drinko kan du handla både klassiska whiskys och en hel del nya smaker som du kanske inte provat ännu. Den orörda naturen med sina stilistiska gröna berg ger dig en vy som inte blir så lätt att.


Scotch malt whisky brukar grupperas enligt olika regionala kategorier. De vanligaste kategorierna är Speyside, Highlan Campbeltown, Islay, Islands och Lowland. Det är även vanligt att dessa delas in i underkategorier.


De här grupperingarna finns till på grund av geografisk lämplighet snarare än stilmässig likhet. Här är variationen stor, vi hjälper dig gärna att välja!

Mysiga puba, fina byar och vacker natur. Hos oss på Scottish House hittar du högkvalitativa, handgjorda kiltar till oslagbara priser. Vi är den officiella leverantören av whiskyglaset Glencairn. This is an incomplete list of whisky distilleries in Scotland.


Det rätta svaret är att det på svenska stavas whisky , inte whiskey. Läs mer om när man ska skriva whisky eller whiskey på engelska. Whisky eller whiskey ?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg