onsdag 3 juni 2020

Tidvatten zanzibar

Upplevelserik safaritur i Tanzania inklusive badsemester på Zanzibar. Resor till de allra bästa resmålen i världen hittar du hos Flamingo Tours. Spara upp till med Agoda. Missa inte chansen, boka nu! Bäst att bada när tidvattnet har dragit sig ut är i Kendwa i norr, söder om Nungwi.


Matemwe Beach: Mäktigt tidvatten - se 3omdömen, 5bilder och fantastiska erbjudanden på Matemwe, Tanzania på TripAdvisor. Zanzibar tide chart key: The tide chart above shows the height and times of high tide and low tide for Zanzibar , Tanzania The red flashing dot shows the tide time right now. Restips till Zanzibar.


På vissa ställen kan det vara svårt att bada när det är som lägst. Tidvattnet - Det är en stor variation mellan låg- och högvatten. Häftigt tycker jag andra tycker det kan vara en nackdel. Kryddön Zanzibar utanför Tanzanias sydöstra kust har ett tempo som är behagligt lugnt och avspänt. Här bor du direkt vid de vita stränderna på hotell i modern afrikansk stil.


Ett par steg från hotellen kliver du rakt in i det afrikanska vardagslivet med öbor som fiskar, lagar nät och plockar musslor medan barnen leker på stranden. Lonely Planets Tanzaniaguide innehåller en utförlig del om Zanzibar. Tre saker du inte bör missa Stone Town Zanzibars huvudstad där Afrika möter Orienten bland kryddoft i vindlande gränder. Tänk vad olika vi kan tycka, har varit några gånger på Zanzibar och gillar verkligen Matemwe! Tycker ni ör inne på helt rätt spår med att välja lite olika ställen.


Vad som kan vara bra att tänka på är att välja ett ställe med pool då är det enklare att njuta av naturens krafter i form av tidvatten. Vi tänkte resa runt lite på ön och bo på några olika ställen. Jag är tacksam om ni som varit på plats har möjlighet att svara på några frågor. Finns det någon del av ön som påverkas mer eller mindre av tidvattnet ? Jag älskar Zanzibar men det är viktigt att man läser på lite innan så man vet vad man kommer till.


Tidvatten zanzibar

För det första så har vi tidvattnet och tången som styrs av månen och vinden. Jag tycker inget av det stör men det är rejäla skillnader mellan låg och högvatten (ju längre söderut på ön desto mer tidvatten ). Månens (och solens) gravitation orsakar flodberg på båda sidor av jordklotet. Dessa vattenansamlingar rör sig över havets yta eftersom jorden roterar kring sin axel. Upp till rabatt i Zanzibar. Följ denna länk för att se Zanzibars tidvattenkurva.


Stonetown är ett av Unescos världsarv. Zanzibar är muslimskt varför man inte bör gå alltför lättklädd inne i staden. Tidsskillnad mellan Sverige och Zanzibar , Tanzania.


Vad är tidsskillnaden till Zanzibar , Tanzania? Svar: timmar tidsskillnad före svensk tid. Nedan hittar du hela dygnets tidsskillnader mellan Sverige och Zanzibar - vilket kan komma till användning för telefonmöten m. Stränderna på Zanzibar. Nästan alla stränder runt hela ön är breda med puderfin, ljus, sand.


Dessutom är det relativt oexploaterat så här finns gott om plats och man får verkligen känslan av ett orört paradis. Något som kan vara bra att veta är att stränderna utmed östkusten kan påverkas av tidvattnet. Den största ön heter Unguja, och är den som de flesta av oss menar när vi pratar om Zanzibar.


På Zanzibar står intrycken på kö och du kan uppleva kryddor, kulturarv och inte minst underbara, vita sandstränder. Beläget på den västra sidan av den lilla udden som sticker upp på östra sidan av Zanzibar , norr om Paje. Här hade vi lite otur med tidvattnet , så det var inte möjligt att bada förrän till solnedgången.


Men det beror ju på hur tidvattnet ser ut just när man är där. Det uppstår på grund av solens och framförallt månens dragningskraft på jorden. Tidvatten är ett fenomen som upprepar sig med stor regelbundenhet. Höjden på tidvattnet runt Sverige är liten, några decimeter längs Västkusten och enbart ett fåtal ce. Stranden där var väldigt vacker!


Tidvatten zanzibar

I Nungwi kunde man åka på massor av utflykter eller prova på diverse vattensporter. Man stördes inte av tidvatten där utan kunde bada närsomhelst. Vattnet var lite svalare i norr så det svalkade lite i Nungwi.


I sydöstra delen av Zanzibar var det varmt i vattnet och tidvatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg