fredag 4 september 2020

Whiskysorter

Whisky är lagrad sprit och smakar olika beroende på varifrån den kommer och hur den tillverkas. Whisky tillverkas över hela världen och i olika stilar. Skottland har sin rökiga, USA den mer brända, Irland och Kanada en fruktig och Japan sin rena stil.


Henrik Aflodal, whiskyexpert, har satt betyg på hela olika sorters whisky. Här hittar du de mest sålda sorterna - och.

Det är lätt för whiskyfans att komma i ett och samma mönster och alltid köpa sin bästa whisky, speciellt när de hittar en whisky som de gillar. Sju av världens bästa whiskysorter. Så här smakar av världens finaste sorter från olika delar av världen enligt experten Jim Murray.


Från skotsk, irländsk, amerikansk och japansk whisky till regioner i hela världen. Hitta en egen favorit eller fin gåva online. Vet du inte vad du ska köpa?


Vi kan hjälpa dig hitta ett märke som kan passa din smak eller budget.

På vår webbplats finns också recensioner av populära whiskysorter som Highland Park, Glenfiddich, Laphroaig. När vi presenterade topplistan över mest sålda whisky i Sverige så var intresset stort. Whisky eller whiskey finns ju i alla smak- och prisklasser, och även om det ofta kan bli ganska dyrt finns det gott om fynd i plånboksvänligare prisklass. Single Malt Scotch Får bara göras på mältat korn (förutom vatten och jäst) och måste komma från endast ett destilleri. I Skottland måste dessutom spriten.


Ett magasin för livsnjutare. Läs mer om singlemaltwhisky, blended whisky, grainwhiskey från alla jordens hörn. En lista över alla provade whiskies på tjederswhisky. Om jag räknat rätt har det blivit omkring 3whiskies såhär långt. För oss svenskar är dessa öar nog mest kända för sin karaktäristiska whisky.


Smaken av torv är gemensam för dessa whiskysorter , men därutöver skiljer de sig åt. Denna resa är för dig som vill besöka olika destillerier, men samtidigt hinna uppleva öarnas skönhet. Mackmyra, Smögen och Spirit of Hven - svensk whisky är på frammarsch. Här är de svenska whiskyproducenterna.


Köp whisky på nätet med hemleverans inom Sverige på - dagar.

Vi är en registrerad distansförsäljare av alkohol och säljer whiskyn inklusive svensk. Relaterat Läs och lär dig ännu mer! Hur kommer det sig att Laphroaig, en av världens rökigaste whiskysorter , ligger på nionde plats i Systembolagets.


Udda och unika whiskysorter t. Mycket lärorik provning! Stor Isle of Islay provning. Välkommen till den fantastiska ön på Skottlands västkust med sina speciella malter. Whiskysorter na du troligen uttalar helt fel – knepiga tungvrickare.


Har du koll på de här. Skotsk whisky är lätt att dricka – men ibland svår att uttala. Ta en klunk och låt whiskyn flöda runt i munnen genom alla smaklökarna.


Det sura framme vid tungans kanter, det söta och salta framme vid tungspetsen och det beska långt bak i tungan. Avgör om den smakar fyllig eller tunn, vattnig eller ljig m. Kilchoman Machir Bay fick den högsta poängen i hela tävlingen, efter en blindprovning av över whiskysorter. Kilchoman Distillery, Anthony Wills vann också titeln Master Distiller of the Year.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg