fredag 11 september 2020

Vad som än står

Vad som än står

Det är en bok om manliga relationer, familjeliv, flickvänner och manligt våld. Patrik Obilic är i 30-årsåldern och så kallad firmakille i AIK. Jag försöker följa det mesta som Peter Bergting är involverad i då han är en av mina favoriter (i konkurrens Simon Stålenhag och Kim W Andersson) bland svenska illustratörer. Vad som inledningsvis kan vara bra att veta om lagen är att den alltid är tvingande till konsumentens förmån, och att t. En offert ses som ett avtalat pris.


Vad som än står

Det går först och främst att konstatera att en offert i regel ses som ett avtalat pris. En annan sak som är bra att känna till är att de flesta arbetsgivare inte anger på lönebeskedet vad de betalar in utöver lönen för den anställde till olika instanser. Förutom den lön som du får måste arbetsgivare enligt lag betala ytterligare 3procent i arbetsgivaravgifter. Vad innebär begreppen ”godtagbara kunskaper”, ”mer än godtagbara kunskaper” och ”otillräckliga kunskaper”? I Skolverkets stödmaterial Den skriftliga individuella utvecklingsplanen använder vi nivåerna godtagbara, mer än godtagbara och otillräckliga kunskaper.


Det beror på begrepp som återfinns i skollagen. Dessutom finns riksdagsordningen, som är ett mellanting mellan grundlag och vanlig lag. Grundlagarna står över alla andra lagar. Det betyder att innehållet i de andra lagarna aldrig får strida mot vad som står i grundlagarna.


Svårare att ändra än vanlig lag. En bok om manliga relationer och våld. Inför manusarbetet har Cyril Hellman intervjuat ett trettiotal supportrar, allt är lyhört tolkat av serietecknaren Peter Bergting. Det är en ålder då man brukar välja bana och karriär i livet. Men Patrik är nöjd med sin tillvaro som kretsar kring, jobbet som servitör på en populär restaurang, fotboll.


Vad som än står skildrar varför dessa annars vanliga arbetande män, går ut i grupper och slåss. Debattinlägg: ” Vad som än händer står Grönland inför omvälvande förändringar. Idag är det val på Grönland. Under inga omständigheter får landet bli ett nytt Saudiarabien där invånarna lever på statliga bidrag som finansieras genom exploatering av naturresurserna. Om lägenhetens boyta, eller boarean, är mindre i verkligheten än vad som står i kontraktet kan du ha möjlighet att få pengar tillbaka på hyran.


Jag står vid din sida, vad som än händer. Jag gifter mig inte med dig, vad du än lovar. Vad du än är, blir du antagen i flottan. Hur mycket du än tjatar, kommer jag inte att ändra mig. Vilket väder det än blir.


Konsumentköplagen gäller när ett företag säljer varor till dig. I lagen står det bland annat vilka regler som gäller om det är fel på en vara och vad du då kan kräva av företaget. Det innebär att företaget inte får ge dig sämre villkor än vad som står i lagen.


Om inget kollektivavtal finns, är det LAS regler om turordning som gäller. Arbetsgivaren får inte säga upp vem hen vill på grund av arbetsbrist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg