fredag 18 september 2020

Ulla namnsdag

Av dessa har namnet Ulla som tilltalsnamn. Alla har rätt till namnsdag ! Vi på Svenska namn tycker att alla ska ha en namnsdag att fira. De namn som officiellt inte finns med i kalendern har därför blivit tilldelade en namnsdag av oss.


Sök på ett namn nedan.

Ulrika har också namnsdag. Detta är en lista över Svenska namnsdagar i juli sorterad efter datum. Välj land (språk) Danska namnsdagar (da).


Dessa namnsdagar finns i almanackans namnlängden som utarbetats av en grupp bestående företrädare för olika intressegrupper. Nedan hittar du en lista över svenska namnsdagar i bokstavsordning samt i datumordning. Totalt listas 6namn, varav 3är kvinnonamn och 3är mansnamn.


Våra namnsdagar var helt enkelt en lista på fester som firades till minne av olika martyrer eller helgon. Under medeltiden spelade namnsdagarna ingen större roll i Norden och inte heller födelsedagarna eftersom folk sällan visste vilken dag de var födda på.

Gillen med helgonnamn brukade dock fira sin patrons namnsdag. Ulla -Britt har inte någon namnsdag enligt Akademialmanackan. Ett forntyskt namn som är sammansatt av ord som betyder arvegods och mäktig.


Denna sida innehåller en lista på svenska namnsdagar. Ulla Marianne bor i en villa på 1kvadratmeter (ej inräknat biytor såsom garage, källarutrymmen etc.), vilket är större än de flesta av grannhusen i området. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Kräftan.


Namnen är av tyskt ursprung och sammansatt av två ord som betyder arvegods och mäktig. Namnet kan också ses som en smekform av Ursula. Du som besökare kan ladda upp bilder på dina favoritpersoner för respektive namn.


Var med och bidra till att få sajten så komplett som möjligt. Vem har namnsdag i Juli. Se alla namnsdagar i Juli. Lista över alla namnsdagar på året i datumordning. Vi använder cookies för att anpassa innehållet och annonserna till användarna, tillhandahålla funktioner för sociala medier och analysera vår trafik.


Vi vidarebefordrar information om din användning av vår webbplats till de sociala medier och annons- och analysföretag som vi samarbetar med. Här kan du enkelt se vilka som har namnsdag idag.

Teamet på svenskanamn. För dig som inte tidigare har haft en namnsdag att fira, nu har du det! Din personliga startsida på nätet! Namnsdagar i: jan – feb – mars – april – maj – juni – juli – aug – sept – okt – nov – dec. Ulla har namnsdag juli Laila har namnsdag juli Ritva har namnsdag juli.


Källor: Svenska Akademin, Temadagar. Hur som helst jag kallades Ulla långt upp i vuxen ålder. Maken Jan lärde känna mej som Ulla. Visar lista på namnsdagar i Sverige sorterat efter datum.


När har Mikael namnsdag ? Mikael betyder vem är som gud Hur många heter Mikael i Sverige? Mikael varav kvinnor har Mikael som tilltalsnamn. Ulla var ett modenamn och ett av de vanligaste namnen på 30-och 40-talen, men har blivit ovanligt de senaste decennierna.


I Sikås-bulletinen får du mycket av natur, historia, kultur och livskvalitet från både förr och nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg