fredag 3 april 2020

Tvättad makadam

Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jämför pris byggvaror. Lägg ut och packa tjockt lager bärlager eller makadam. Följ sedan anvisningarna från din leverantör av själva trädäcket.


Kanske behöver du makadam till dränering, stenkistor, trädgårdsgångar, garageplaner, rabatter eller dekoration.

När du använder makadam som dräneringsmaterial under bostäder ser du till att förhindra fuktskador och mögelbildning. Makadam 8-16mm används till exempel som ytlager till trädgårdsgångar, gårdsplaner och i rabatter men även som dräneringsmaterial kring husgrunder. Den tvättade makadamen är fri från de finaste materialen och har därför de bästa dränerande egenskaperna.


Ange mått i centimeter och beräkna önskad mängd Makadam i kubikmeter och i ton. Vill man ha ett kapillärbrytande skikt av makadam så krävs det tvättad makadam … om vatten kommer i kontakt med makadamen så uppstår det ett kapillär på makadamens sidor och fukten stiger uppåt, på otvättad stiger fukten 4mm och på tvättad mm. När grundplattan är gjuten är det svårt att bytta.


Det där med tvättad makadam undrade jag också över, men efter att ha kollat med en mycket erfaren byggherre, förstod jag att det är överreklamerat. Han flinade bara och sade att det beror på vilken kommun man skall göra jobbet i.

Oj Oj tvättad makadam tvättas inte genom att lastbilen körs igenom ett fall! Makadamen tvättas genom att den åker genom en stor tvättmaskin, en trumma med hål i och en massa vatten sköljs igenom. Men det finns alltid firmor som är oseriösa.


Fördelen med mindre storlek är att den är lite lättare att ösa och justera för hand. Det gör inte tvättad sprängsten ( makadam ). Vattnet binds därmed inte i marken och passar utmärkt för att ha som dränerande material under grunden. Frågor och svar om dränerande material. Vi får löpande in frågor som jag svarar på så fort jag kan. Du finner de frågor som rör makadam och dränerande material här.


Genom att använda makadam som dräneringsmaterial under hus och bostäder går det att förhindra fuktskador och mögelbildning. Det finns också möjlighet att få tvättad makadam på många av våra anläggningar. Grus, makadam , stenmjöl och bergkross - kärnan i vår verksamhet.


Bergkrossprodukter går under många namn beroende på användningsområde. Det kan även vara så att bergkross blandas med andra produkter för att ge materialet rätt egenskaper. Lastbilcentral producerar och levererar krossprodukter som tvättad makadam , bergkross och stenmjöl med konkurrenskraftiga priser.


Ej tvättad makadam kan vara ganska smutsig och smutsen i sig driver fukt uppåt vilket inte sker i så stor utsträckning om makadamen är ren. Visserligen bör man lägga byggplast över makadamlagret för att hindra markfukten att påverka krypgrunden och torpargrunden så kapillärdriften spelar egentligen ingen större roll.

En man gräver bort makadam runt sockeln till en tron av svart betong och stjärnsågat furuträ som står på Kanslihuskajen. Grundläggningen dräneras på vanligt sätt med grovt singel eller tvättad makadam samt dräneringsrör runt byggnaden. Bergkross återanvändes som fyllning och makadam i vägar och banvallar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg