tisdag 3 mars 2020

Zanzibar tips

Spara upp till med Agoda. Missa inte chansen, boka nu! Himla gott och billigt. Vi tänkte resa runt lite på ön och bo på några olika ställen.


Jag är tacksam om ni som varit på plats har möjlighet att svara på några frågor. En av de första Z-guiderna på svenska.

Kanske till och med den bästa jag gjort. Till er som kanske ska dit på erat första äventyr. Håll dig uppmärksam på ficktjuvar och ha ägodelar nära kroppen. Ett bra tips är att klä sig något konservativt för att inte sticka ut i folkmassor. Här bor du direkt vid de vita stränderna på hotell i modern afrikansk stil.


Ett par steg från hotellen kliver du rakt in i det afrikanska vardagslivet med öbor som fiskar, lagar nät och plockar musslor medan barnen leker på stranden. Amongst them are Emirates Airlines, KLM, Swiss and Egyptair. Strax utanför Tanzanias kust, i Indiska ocenanen, ligger paradisön Zanzibar.


Här kan du njuta av det bästa som Afrika har att erbjuda.

Ligg på någon av de milslånga vita stränderna, lyssna på vågorna och sug åt dig stillfullheten och harmonin. Hissa segel och testa det gamla swahilisättet att färdas på vattnet, med eller utan fiskespö och snorkel i bagaget. Zanzibar är i övrigt relativt tryggt för dig som turist. Har du tänkt boka hotell till din stundande resa? Se då till att boka genom vårt samarbete med hotellsidan Hotels.


Several other large carriers fly into Dar es Salaam, which is only a short trip by air or sea from Zanzibar. Top Travel Tips for Zanzibar. Indcen Resor, Jambo Tours, Kenzan Tours, Rosa Bussarna och Äventyrsresor är några arrangörer som har paketresor.


Bästa tiden: Året runt utom under regnperioden från april-maj. Från december till mars är det vanligtvis torrt och soligt. Kraftiga men snabbt övergående tropiska regnskurar kan förekomma, främst i april-maj.


Du kommer att vara full av förväntningar inför och på vägen till resmålet. Vill du inte bara leva strandliv finns mycket att se och göra på andra delar av ön. Här ger vi några korta tips på vad du kan göra under en resa till Zanzibar.


Vi nådde ut till ön, som är en del av Tanzania, efter sex timmar med en Dao-båt i gryningen över Indiska oceanen. Området har ansetts vara världens kryddcentrum och har som ett resultat av detta fått epitetet Kryddöarna. Den är ett av de få ställen där saffran fortfarande odlas.


Tanzania brukar kallas för mänsklighetens vagga och här finns spännande saker att se och uppleva.

Find the best beaches, hotels, things to do, etc. Att boka sin egen kombinationsresa med safari på fastlandet blir betydligt billigare än att köpa en färdig paketresa av någon svensk arrangör. Jag har berättat om hur jag gjorde.


Andra resebloggares bästa Zanzibar-tips kan du läsa om här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg