torsdag 19 november 2020

Ullbyxor tygblöjor

Tygblöjor – är det inte jättemycket jobb och bajs hela tiden? Lilla Lammet säljer många olika sorters blöjor i en prisklass som passar de flesta. De minskar avfallet, irriterar inte barnens hud med kemikalier och är mycket mer ekonomiska. Här kan du se alla olika modeller som vi erbjuder.


Läs gärna min lilla Guide för tygblöjor som du hittar under information, eller kontakta mig om du har några frågor! På Babyrino hittar du tvättbara tygblöjor , amningsinlägg, tygbindor, pottor och mycket mer. Vi brinner för tygblöjor , och vill hjälpa dig att hitta den tygblöja som passar just din familj bäst. Min droppe i havet: pinkgreen ullshorts eller ullbyxor till tygblöjor Lägg till en liten förfining till din personliga stil.


Ullbyxor är inte bara bekväma utan estetiskt kan ge dig den dappare titt på jobbet eller på kaffe med en älskad. Lanolinet återfettar och gör byxan tät och bildar såpa tillsammans med urinen, och är på så sätt självrengörande. Som med alla ullbyxor behöver dessa inte tvättas efter varje användning, det räcker att lufta dem. Tvätta gör man först när den har synliga fläckar eller känns ofräsch.


Ullbyxor tygblöjor

Ull är ett användbart material! Det suger upp vätan utan att kännas blött mot huden och just därför är det bra ihop med tygblöjor. En vikblöja eller formsydd suger upp väta men det fortsätter igenom hela tyget och i värsta fall ut på kläder och möbler. Man får dock betala med sin egen ti eftersom hanteringen kräver viss tid.


En del småbarnsföräldrar tycker att tygblöjor är smidigt, medan andra tycker att det är opraktiskt vid exempelvis resor eller längre bortavaro från hemmet. Våra kunders och vår egen erfarenhet samt olika tester visar att det finns ett utmärkt alternativ - tvättbara blöjor - tygblöjor. Det är ett enormt resursslöseri. I vårt sortiment hittar du flera olika tygblöjor och blöjbyxor. Välkomna att prova ett enkelt mönster på ullbyxor.


För att användas som byxor finns inget krav på garnet annat än att du tycker om det, men ska byxorna användas som blöjytterbyxor utanpå en tygblöja, måste garnet vara av obehandlad ull (dvs inte superwash ull) som behandlas med lanolin. Vi har använt vikblöjor och stickade ullbyxor till av barnen. De hade tygblöjor redan från start och använde dem fram till ca års ålder, då de blev blöjfria. En engångskostnad för blöjor och par ullbyxor , och sedan var det bara tvätten som kostade. Vi använder tygblöjor på sonen som är månader.


Använder tygblöjor med ullbyxor utanpå just nu. Ullen håller det kvar det våta samtidigt som det ser till att barnet inte blir kallt då det är vått. Har både vikblöjor (billiga) och formsydda (dyrare och ser typ ut som vanliga blöjor men med tryckknappar).


Ullbyxor tygblöjor

Det renar sig själva så det är bara att hänga upp och byta till ett annat par. Ofast räcker det med att ha 2-par ullbyxor , allt som allt. Ullbyxor tvättas och kuras en gång i månaden eller när de luktar illa. Ju längre de används, kissas i, tvättas och kuras ju tätare blir det mer vattenavvisande.


Jag gillade även att använda ullbyxor över PUL-skal, som extra säkerhet, och kan ju även användas över en engångsblöja om man vill det. När jag väl börjat med tyg såg jag bara fördelar och engångs läckte mer för oss, så om vi behövde ta en engångsblöja nån gång ville jag gärna ha en ullbyxa över, så man slapp byta kläder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg