Om man inte gillar den feta känslan så kan göra en lite svagare ullkur, men då kanske man istället behöver en lite tjockare blöja under, eller lite tätare blöjbyten. Det finns flera gratis blöjbyxemönster att välja mellan men du kan även använda ett vanligt byxmönster – tänk då bara på att eventuellt sticka i en storlek större än vad barnet har, så vikblöja, prefold eller formsydd får plats under, samt att göra midjan ordentligt hög, så den går ovanför blöjan. Natten känns ofta svår när vi är nya på tygblöjor. Reiffs ullbyxor är en dra-upp-modell.
Den är tillverkad av 1 mjuk, ekologisk merinoull.
Tumvantar med foder av merinoull ullfleece. Det funkar som skal till blöjor , men måste kuras oftare och håller inte lika länge. Ull ska inte soltorkas, det förstör fibrerna.
Det filtar sig av hög värme i kombination med rörelse, t. Hand- eller maskintvätt grader. Häng- eller liggtorkas och sträckes till rätt storlek efter tvätt. Blöjbyxor av ulltrikå är även lämpliga som nattbyxa med extra uppsugande inlägg.
Minimundus ullbyxor kan även användas som potträningsbyxa utan blöja och absorberar då en liten skvätt kiss så att barnet hinner till pottan. Efter tvätt behandlas blöjbyxan med lanonlin för att hålla fukten inne i blöjan. Stickar du i obehandlad finull som är mjuk och skön för barnet tovas den ihop fortare och behöver ullkuras mer sällan (och inte alls från början) då ullens original egenskaper är bevarade.
Jag använde tygblöjor till min lilla tjej och blöjbyxor i ull var överlägset bäst utanpå blöjan. Varmt och skönt och aldrig vått. Byt ut dina engångsprodukter och hygienartiklar till tvättbara textilprodukter från ImseVimse för en hållbar framtid och hälsa utan plast och kemikalier. Läcker ullbyxan är det troligtvis för att uppsugningsförmågan i blöjan under är för liten i förhållande till tiden den sitter på. En ullbyxa behöver inte sitta tight utan det räcker med att den täcker blöjan under ordentligt.
Därmed funkar det att ha lite ”för stora” ullbyxor som barnet kan växa i. Dessutom har blöjbyxan ett insytt bomullsinlägg, som förstärker sugkraften i blöjan. Du kan även använda ett extra inlägg. Molton-inlägg eller muslin-inlägg, båda av mjuk, ekologisk bomull.
Blöjan behöver en ullbyxa eller ett PUL-skal för att hålla tätt. Antalet blöjor som används under barnets blöjperiod kan därför minskas drastiskt. Traditionella vikblöjor med ullbyxa är fortfarande gångbara.
Det finns också tygblöjor som är allt-i-ett och kanske enklare att hantera, i synnerhet när barnen blir större och mer rörliga.
Det extra inlägget knäpps i framkant, och gör att blöjan passar utmärkt till natten. För att blöjan ska vara tät behövs även ett PUL-skal eller en ullbyxa över blöjan. Storlek Storlek 1: - kg Storlek 2: 4. Tillverkad i Skottland.
Mer på mitt favvotema - blöjor. En stickad blöjbyxa i enklast tänkbara modell. Denna ska användas som ytterbyxa till vikblöjor. Lanolinet i ullen suger upp kisset och bildar vatten av det!
Så den blir liksom fräsch igen efter en vädring samtidigt som den andas bra men håller kläderna torra. Låter som flum men ska funka. Blöja i muksut modell, sydd av shunas ulltyg! Dubbelt tyg, ännu ej kura har hållt tätt en hel natt ! Blöjor med kardborrband eller snaps har alltid en del konstmaterial i sig tack vare knäppningen.
Knutna blöjor kan vara 1 av naturmaterial! Vissa tycker att detta är den krångligaste blöjknäppningen, andra tycker att det är den bästa - den som ger bäst passform, minst läckage, som är bekvämast för barnet och mest ekologisk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.