måndag 23 november 2020

Warszawa gamla stan

Lågpriser på hotell i Warszawa. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Hitta STAND i lokala butiker. Populärt och unikt märke.

Utforska utbudet av STAND. High fashion designs i hög kvalitet. Vi har ett stort sortiment av exklusiva brands.


Stare Miasto, gamla stan , byggdes upp från grunden och man har verkligen ansträngt sig för att återställa denna stadsdel till sitt ursprungliga skick. Så småningom hamnade den på UNESCOS världsarvslista. Därmed är gamla stan ett av de få återuppbyggda i hela världen att finnas med på listan.


På grund av sitt utsatta läge mellan stormakter har staden drabbats hårt av krig genom århundradena, i synnerhet under andra världskriget då staden i stort sett totalförstördes. Warszawa är residensstad i vojvodskapet Mazowsze (Masovien).

Upplev exceptionella dagliga konserter anordnade på en unik plats i hjärtat av Gamla stan i Warszawa. Varje dag genomförs Chopins stycken av enastående pianister i Kungliga slottets vänstra flygel, alla med en egen tolkning av hans verk. Priserna för att äta i Gamla stan är något högre än i övriga delar av Warszawa.


Det är hur enkelt som helst: ta båten från Karlskrona till Gdynia och bila ner ca tre timmar i Polen längs de nybyggda motorvägarna Aoch A(eller välj riksvägen nr och kör dit i ca fyra timmar). Det går naturlligtvis bra att ta direktflyg till Warszawa. Det är en utmärkt utgångspunkt för en rundresa på stan med häst och vagn. Gatan Krakóws förort (Krakowskie Przedmieście).


Längst Krakowskie Przedmieście ligger gamla magnatpalats vilka nuförtiden fyller offentliga funktioner som säten för myndigheter. Hotellet har luftkonditionerade rum och privat parkering. I staden bor det omkring miljoner människor och det är idag en pulserande storstad med allt vad det innebär. Gamla stan finns med på UNESCO:s lista över världsarv som ska bevaras för eftervärlden.


I Polen görs även fina smycken, speciellt i silver och det finns en del gallerier runt Gamla stan och Nowy Swiat, som även är bra för konst och antikviteter. Området mellan Kulturpalatset och gatan Krakowskie Przedmiescie har varierad och bra shopping. Läs riktiga recensioner - boka nu! Så otroligt vackra byggnadernbsp;överallt i fina färger Här sitter jag på en bro och kisar då jag glömt solglasögon. Marknadstorget (Rynek Starego Miasta) är en av Gamla Stadens mest pittoreska platser, belägen i kvarterets hjärta.


Muren runt gamla stan Det kungliga slottet.

Interiör vid saluhallen. Gate of dawn från insidan. En av alla kyrkor i gamla stan. Klocktornet vid Basilikakatedralen. Nationalmusuem med Gedimias Tower i bakgrunden.


Utsikt från Gediminas Tower. Det är lätt att göra av med ett par timmar genom att beundra alla vackra byggnader, kyrkor och statyer som finns utspridda i gamla stan. Gamla stan är också ett perfekt ställe för att hitta fina souvenirer och hantverk att köpa med.


Måste erkänna att jag efter ett tiotal besök i stan inte ens visste att det fanns en tunnelbana i W. Tittar dock på tunnelbanekartan och ser att den inte verkar ha någon funktion för en turist som vill se centrum, gamla stan och promenera längs gatan Nowy Swiat. Fredric Chopin-flygplatsen ligger cirka en mil utanför stan. Ta buss nr 1eller en taxi (för cirka kronor) in till centrum eller Gamla Stan. Festvåning, pub och restaurang i Gamla Stan , Stockholm. Klassisk mat med en personlig touch, serverat i en anrik miljö.


God mat med höga omdömen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg