fredag 8 maj 2020

Takmassa biltema

Takmassa biltema

Välkommen in till hela familjens varuhus. Glöm inte att även besöka vårt café under ditt besök i våra varuhus. Se våra senaste produktnyheter. Läs katalogen redan idag! Hitta ditt närmaste varuhus.


Takmassa biltema

Som användare av Mitt Biltema kan du handla kampanjprodukter till specialpriser, skapa inköpslistor för alla tillfällen och få en översikt över dina köp med digitala kvitton. Bitumenbaserad fiberarmerad takmassa för läggning av fogfria tätskikt vid renovering av papp- och plåttak. Kall massa som inte behöver värmas. Takmassa är en kallflytande, fiberarmerad asfaltprodukt. Den används för renovering och uppfräschning av gamla asfaltbaserade tätskikt som fortfarande är täta.


Bruksanvisning Borsta ytan ren från lösa partiklar och smuts. Laga vid behov eventuella skador med Asfaltkitt. Förbehandla ytan med Trebolit Asfaltprimer för bättre vidhäftning. Underlaget ska förbehandlas med Icoflux Primer.


Utseendemässigt finns risk att den behandlade ytan kan brunfärgas, det försämrar dock inte takets funktion eller skydd. Asfaltbaserad kallstrykningsmassa med armerande fibrer. Används som enkelstrykning för att förlänga takpappens hållbarhet. Jag köpte ett hus med platt tak och ett gammalt papptak som såg lite slitet ut. Nästa vinter sprack taket och jag fick en läcka in i garaget.


Efter torkning strykes taket med Isola Takmassa. På horisontella papptak med vattensamling där ingen avrinning sker, skall konditionen på pappen noggrant undersökas. Kall asfaltmassa som används för snabba, enkla och permanenta lagningar. Fungerar sommar- som vintertid och härdar under tryck. Tjärpapp ska inte behandlas med takmassa.


Våt takmassa kan avlägsnas med vatten. Skyddar och konserverar, men lagar inte trasig papp. Underhåll ditt papptak regelbundet så håller det längre. En enda strykning brukar räcka för att ditt tak ska fungera bra i flera år till.


Då kan takpappens livslängd förlängas genom att stryka taket med takmassa. Takmassan är avsedd för användning på asfaltbaserade papptak. Icopal vattenbaserad takmassa innehåller ej lösningsmedel. Gammaldags tjärpapp ska inte behandlas med takmassa.


Takmassa biltema

Behandling av plåttak Löst sittande färg och rostfläckar skrapas bort med stålborste. Rostiga ytor grundas med rostskyddsprimer. Taket på två av dessa kupor är i söderläge och är ganska utsatta och nu letar jag efter en hållbar lösning. Trillade in lite på att måla kuptaken med någon takmassa eller liknande (Hagmans verkar ha produkter för detta).


Sidorna och fronten på kuporna är färgen intakt och behöver bara målas över enligt vanlig praxis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg