tisdag 5 januari 2021

Volontär äldre stockholm

Sveriges allra äldsta. Vi har utvecklat en effektfull metod som tar äldre ur ensamheten genom att skapa tillgängliga sociala plattformar där våra äldsta både kan träffa jämnåriga i samma situation och umgås över generationsgränserna. Om du är intresserad av volontärarbete i Stockholm så har du kommit rätt. Här listar vi alla uppdrag som just nu finns att söka i Stockholm. Utbildningar för dig som arbetar ideellt.


Volontär äldre stockholm

På den här sidan listar vi alla uppdrag som taggats med äldre , det vill säga uppdrag som riktar sig mot äldre , exempelvis fikaträffar eller besök på äldreboenden till aktiviteter i pensionärsföreningar. Du kan enkelt filtrera listan på län och ort för att begränsa din sökning. Vi är verksamma inom Stockholm stad. Vår uppgift är att erbjuda medmänskligt stöd som komplement till samhällets stödinsatser.


Vi ser dagligen hur äldre hemlösa saknar de som är mest grundläggande. Mat, husrum, varma kläder etc. Vi mättar deras mage, ger kläder och mycket mer.


Volontär äldre stockholm

Det här ger mig hur mycket som helst! Jag har lärt känna så otroligt många fina personer här. Både boende, personal och anhöriga. Och de har blivit mina vänner, säger May Staf. Två gånger i veckan kommer hon till våning på vård- och omsorgsboendet.


Månadens volontär Eva bjuder både på härligt fika och sällskap med sin familj. Att vara en del av Äldrekontakt är något Eva ser som självklart “Dessa år som volontär har gett mig väldigt mycket. Duo Stockholm skapar möten mellan nyanlända och etablerade svenskar. Det handlar om en frivillig, social kontakt där båda har intresse av att träffa varandra. I Svenska med baby tar du med ditt lilla barn på en sång och lekstund.


Volontär äldre stockholm

Hundstallet, som drivs av den ideella föreningen Svenska Hundskyddsföreningen, arbetar för att ge hundar, som av olika anledningar inte har en ägare, en andra chans. Depression är vanligt bland äldre personer. Psykisk ohälsa hos äldre är ofta ett bortglömt problem som förknippas med skamkänslor. Dessutom betraktas ofta depression, ångest och andra psykiska sjukdomar som ett naturligt tillstånd för de äldre. Många får därför inte adekvat behandling.


Vill du vara volontär i vår Second Handbutik ? Du möter människor som kommer för att handla second hand och är en av flera frivilliga som sköter den dagliga driften av butiken. För att bli volontär är det viktigt att du är en trygg person och har en god förmåga att lyssna. Men det är också viktigt att du kan ge saklig information och att du kan sätta gränser. För att kunna hjälpa andra att må bättre måste man må bra själv. Röda Korset har verksamhet på flera platser i kommunen.


Samlingspunkten är vår Mötesplats, där kan du handla second-handkläder, prylar och dricka en kopp kaffe. Brottsofferjouren hjälper dig som utsatts för brott eller är närstående. Här får du prata med någon som lyssnar. Hur staden utvecklas när vi blir fler stockholmare. Inspiration och praktisk information från stadens bibliotek.


Stockholms stads webbplats med stadens alla tjänster och verksamheter. Information about the city for International visitors.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg