tisdag 13 april 2021

Zanzibar restips

Boka Masai Mara, Nono. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online. Spara upp till med Agoda. Missa inte chansen, boka nu!

Tidvattnet - Det är en stor variation mellan låg- och högvatten. På vissa ställen kan det vara svårt att bada när det är som lägst. Häftigt tycker jag andra tycker det kan vara en nackdel. Skillnaderna mellan ebb och flod är större ju längre söder ut du befinner dig på ön och är mer markant på östra sidan. Men vi skulle även vilja se lite av fastlandet och någon mer ö. För ett par år sedan reste vi som backpackers i Asien och hade då inte förbokat.


Om du bor på ett hotell finns det sannolikt en eller flera restauranger för dig att besöka i syfte att släcka din törst och stilla din hunger. Shillingen är förbjuden att föra ut ur landet, varför du måste växla till svenska kronor till amerikanska dollar (eller euro) och växla till shilling väl på plats. Himla gott och billigt.

Hissa segel och testa det gamla swahilisättet att färdas på vattnet, med eller utan fiskespö och snorkel i bagaget. Läs riktiga recensioner - boka nu! Här kan du njuta av det bästa som Afrika har att erbjuda. Ligg på någon av de milslånga vita stränderna, lyssna på vågorna och sug åt dig stillfullheten och harmonin. Det är därmed en fantastisk semesterplats för dig som längtar efter sol och bad.


Här bor du direkt vid de vita stränderna på hotell i modern afrikansk stil. Ett par steg från hotellen kliver du rakt in i det afrikanska vardagslivet med öbor som fiskar, lagar nät och plockar musslor medan barnen leker på stranden. Prova någon av fiskrätterna, för fisken är garanterat fångad samma dag, eller besök restaurangen The Rock som ligger ute i havet och ha fiskar simmandes runt dig när du äter.


Om du vill ha mer äventyr kan du åka till Prison Island och titta på ruinerna av ett fängelse. Till er som kanske ska dit på erat första äventyr. Zanzibar – Afrikas paradisö. Alla restips är inlagda av resenärerna själva.


Många utflykter utgår från huvudstaden. Kom in och dröm dig bort en stund! På ön produceras först och främst saffran, muskot, peppar och kanel och var du än befinner dig kan du känna den härliga kryddoften. Sköna dagar vid poolen, lugna middagar under den afrikanska stjärnhimlen, intressant stadsliv i Stenstaden och saltstänkta båtutflykter. Prisnivåerna ligger en bra bit under svensk standar någonstans mellan och procent lägre.


Stadens gränder vimlar av små butiker i form av vad som bäst kan liknas vid ett hål i en vägg. Indcen Resor, Jambo Tours, Kenzan Tours, Rosa Bussarna och Äventyrsresor är några arrangörer som har paketresor.

Bästa tiden: Året runt utom under regnperioden från april-maj. Snorklingen är fantastisk och Annika möter två stora havssköldpaddor. Stone Town var också mysigt med sina trånga gränder, marknader, små butiker och myller. Men själva ön var ganska tråkig med sitt busklandskap.


Småplan går vidare till Unguja och Pemba med Coastal Air, från 5kr. Ving har charterflyg till Ungujas östkust. Väder och klimat – här är bästa tiden att åka. Det finns några råd om mat och dryck som du kan följa för att försöka minska risken att få diarré på resan.


Det tycker i alla fall det svenska paret Lotta Gillving och Johan Wallin, som guidar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg