onsdag 7 april 2021

Yngre medelåldern scb

Yngre medelåldern scb

Statistiken visar folkmängd och befolkningsförändringar, till exempel födda, döda och in‑ och utflyttade och finns bland annat per län, kommun, kön, ålder, civilstån födelseland och medborgarskapsland. Statistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda personer som Skatteverket lämnar till SCB. Det kan jämföras med medelåldern vid första giftermålet bland par av olika kön. Där är männen år och alltså betydligt yngre än de som ingått samkönat äktenskap. För mer information om summerad fruktsamhet se Kvalitetsdeklarationen som finns publicerad på SCB :s webbplats.


Yngre medelåldern scb

Den sociala isoleringen är mindre vanlig bland yngre. Bland ungdomar 16–år är andelen procent. Efter ålderspensionen ökar den sociala isoleringen markant. Bland 75–åringarna är cirka procent socialt isolerade. Bland de allra äldsta, år och äldre, är andelen procent.


Invandrare är generellt sett yngre än utvandrare. Flest invandringar och utvandringar sker i åldersgruppen 25–år. En allt äldre kommunfullmäktige har, lite tillspetsat, ofta förklarats med att 40-talisterna har stannat kvar i politiken och därmed gjort det svårare för yngre politiker att ta plats. Medelåldern vid barnets födelse efter ordningsnummer, region och kön.


Det är framför allt yngre som tycker att 45-åringar är medelålders. Kvinnor och män tycks ha olika syn på saken. Siffrorna skiljer sig inte märkbart från de senaste årens statistik. SCB noterar att medelåldern förra året faktiskt sjönk på paren som gifte sig.


Männen och kvinnorna i Jämtland väntade längst (3respektive 3år) medan Jönköpingsborna var yngst (respektive år). Svagt intresse bland unga Har det senaste året vandrat i skog och mark minst gånger. En svag tendens till uppgång kan dessutom skönjas för kvinnorna under de senaste åren, medan det i stället tycks föreligga en svag nedgång bland männen. Vi tror inte att medelåldern kommer att börja gå upp igen, säger Lotta Persson på Statistiska Centralbyrån ( SCB ). Yngre befolkning i och utanför storstäderna. Statistiken ligger till grund för beräkningen av statsbidrag, inomkommunal utjämning och kommunala skatteintäkter.


Yngre medelåldern scb

Befolkningens medelålder efter region och kön. Såväl ST- som AT-läkargrupperna dominerades dock av kvinnor. ST-läkarna och procent av AT-läkarna var kvinnor, med en medelålder på respektive år. Det finns förstås ingen svensk lag om när medelåldern börjar och slutar. Men enligt de flesta statistisker och forskare inträder medelåldern någon gång efter till år och håller på tills man är sisådär år.


Innan dess är man barn eller ungdom och efteråt pensionär eller äldre. Många mottagare är i medelåldern. Nästan hälften av mottagarna är i åldern 45–år och knappt en tredjedel är yngre än år. Källa: SCB , Registret över totalbefolkningen (RTB). Därefter multiplicerat med 100.


Han var 6 han i den ”övre medelåldern ”, det fick vi förklaringen till i en text någon dag senare. Medellivslängden i Sverige är för övrigt 8år. Frågan är då var jag befinner mig?


Om jag skulle omskrivas i en notis, skulle jag då vara en man i ”mellersta medelåldern ”? Inte ” yngre medelåldern. Uppdatering av Statistikdatabasen sker måndag-fredag kl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg